sâmbătă, ianuarie 28

Covoare

Desi imi place foarte tare cum arata parchetul gol golut, lustruit si scartaind a lemn, simt nevoia unui covor: mititel daca si camera este de asa natura sau chiar unul mai mare daca spatiul permite. Nu inteleg covoarele care acopera cu totul podeaua unei camere si probabil un parchet / gresie alese cu multa grija, asa cum nu imi place foarte mult nici varianta unei podele complet goale, care sa nu se bucure deloc de un mic accesoriu. Mai ales cand avem atatea variante din care sa alegem :)

Si de data aceasta va voi arata cateva variante mai putin intalnite, dar si modele pe care le putem achizitiona cu usurinta din magazinele de profil. 

Ca orice posesor de covor, am capatat obisnuinta de a fii atenta ca acesta sa fie mereu perfect intins. Tocmai de aceea mi-a placut atat de mult modelul urmator: covorul cu denivelari gata facute din fabrica :) Ia, luati de intindeti-l pe asta daca puteti! Va va da o stare de relaxare si cu siguranta nu veti mai sari in picioare sa il neteziti de cateva ori pe zi :)


Daca tot ne-am apucat, va mai propun sa scapam de o grija: urmele lasate de incaltaminte pe covor. Chiar daca nu sunteti niste impatimiti ai stilului farmacie, unde totul sta perfect asezat la locul sau, tot va va deranja un pic sa vedeti covorul ciufulit de cativa pasi. Prin urmare, va propun: covorul gata calcat!


Un tip de covor, care mi se pare ca se potriveste foarte bine pe parchet, dar care, din pacate, este destul de greu de mentinut in perfecta curatenie din cauza multiplelor decupaje, este cel de mai jos. Sa ne imaginam cum se umple el de praf dupa doar ...hmm, sa zicem 2 zile? sau mai bine zic sa nu ne mai gandim!




Pentru ca totusi sunt cam multe decupaje, mai jos avem o varianta putin mai linistita, care combina covorasul clasic, plin, cu cel cu gaurele.


Imi plac foarte mult covoarele care imprumuta din textura altor elemente. Spre exemplu, covorul crosetat care ne duce cu gandul la mileurile din casa bunicilor.









Cu siguranta este foarte confortabil si, pana la urma, de ce nu, relativ usor de realizat de noi insine daca avem indemanare in a-l confectiona...si putina rabdare...si timp...si...sa ne oprim aici! :)





In aceeasi linie, dar de data asta imitand parchetul sau lemnul mai exact, este si modelul de mai jos. Este cu atat mai interesant daca reusim sa facem un contrast cu materialul si culoarea podelei. Se potriveste foarte bine pentru o casa de vacanta, dar si pentru un living, o camera de relaxare.













Pentru ca am stat destul in zona covoarelor dreptunghiulare sau rotunde, asa cum sunt marea majoritate, mi-am propus sa va arat un model interesant care nu respecta formele de mai sus. Nu prea face el contrast cu parchetul, dar daca alegem o mobila in aceeasi culoare, cu o pata de culoare neasteptata pozitionata sub forma unor rafturi sau a unui fotoliu neobisnuit, efectul este pe masura.



Tot pe linia covoarelor cu forme putin mai neobisnuite este si urmatorul, ducand chiar mai departe nerespectarea liniilor drepte. Este nevoie de putina concentrare in asezarea mobilei in functie de acesta, dar cred ca merita :).











Se cauta foarte mult acum covoarele cu fir lung. Sa fie cat mai groase, cat mai moi si..cat mai greu de aspirat :) In acest sens, va supun atentiei covorul de mai jos.



Imi plac foarte tare suprapunerile de materiale, si, de ce nu, si de covoare. Mi se pare cu mult mai interesant sa suprapunem doua covoare, decat varianta normala de covor asezat direct pe parchet.


Culori diferite, dar complementare, si repetarea de elemente sau chiar a intregului model pe fiecare din cele doua covoare. Este cu atat mai usor de obtinut efectul cu cat, daca mergeti pe varianta in care alegeti pentru ambele bucati acelasi model, le veti putea achizitiona rapid din acelasi magazin. 










Daca vi se pare prea mult sa aveti doua covoare suprapuse si va e teama ca cineva s-ar putea impiedica, puteti sa alegeti un model care da senzatia de suprapunere fara sa implice efectiv doua covoare.Cel de mai jos il puteti gasi la RugVity. 


Mi-a ramas putin gandul la perspectiva in care ne putem impiedica de un covor. Recunosc, am aceasta problema cu cele doua covorase in forma de floare achizitionate de la Kika, pe care le am in living. Nu e zi sa nu le gasesc in alta parte a camerei pe motiv ca cineva le-a impins fara sa vrea mai incolo. 
Nu disperati, exista solutii! Daca avem covorul asezat direct pe parchet sau gresie, putem recurge la banda antiderapanta. Se fixeaza usor atat pe covor cat si pe podea si problema-i rezolvata :).


Daca avem insa covoare suprapuse cum va aratam mai devreme, atunci va propun patinele antiderapante pe care le atasati covorului de deasupra si pe care le gasiti la Decorix cu doar 20 lei/ 4 bucati.


Acum ca stiu ca nu aveti cum sa alunecati sau sa va impiedicati de vreun covor, pot sa va urez linistita cat mai muuulta inspiratie in alegerea acestora! O seara buna! :)



joi, ianuarie 26

Suport de prosoape

Imi place sa va surprind, pe cat posibil, cu abordarea celor mai neasteptate subiecte. Cel de astazi se refera la suporturile pentru prosoape. Probabil va ganditi ca nu sunt prea multe de spus, ca ati vazut cele cateva modele posibile, ce poate fi atata de discutat la un cadru de metal sau de lemn? Ei bine, haideti sa vedem despre ce este vorba.

Pentru inceput, unde intalnim cel mai frecvent prosoapele? In baie. Unde ne sunt mereu necesare? La chiuveta.


Mi se pare ingenios si mai ales foarte practic. Va spun un secret: mi se intampla sa folosesc baia, fiind musafira in casa altora si, de fiecare data, am indoieli legate de ce prosop sa folosesc pentru a ma sterge pe maini si mai ales mari emotii sa nu cumva sa nu il aleg pe cel corect! :) Macar in felul asta nu exista nici cea mai mica indoiala :) Imi place la nebunie si faptul ca baia este una in alb si negru, cu linii drepte, dar care se completeaza perfect cu o pata de culoare si o idee..traznita :)

Modelul este ModernDanish si poate fi achitionat la pretul de 119$. 

Alternativa la modelul de mai sus, care ofera un efect foarte asemanator, este atasarea unui inel la chiuveta, prin care se trece prosopul, ca in imaginea alaturata.





Mi se pare la fel de elegant, dar, recunosc, conteaza mult si ce model de chiuveta alegem pentru a spori efectul.

Prin urmare, ducem subiectul mai departe, si va arat aceeasi idee de chiuveta si suport de prosop incorporata, dar cu un model de chiuveta foarte originala, din nou cu o pata de culoare.



Daca spatiul va permite o astfel de asezare, puteti sa folositi cada ca suport si sa o umpleti de prosoape. Daca nu pentru fiecare zi, macar pentru atunci cand aveti musafiri sau dati o petrecere eleganta. Astfel, fiecare invitat care foloseste baia va putea lua unul dintre prosoape pe care sa il foloseasca numai el si apoi sa il lase intr-un cos de rufe aflat la indemana. Igiena maxima! :)




La fel de bine, putem imprumuta banala asezare a sticlelor de vin la orizonatala in suporturile pe care le intalnim pe toate drumurile si sa o folosim pentru asezarea prosoapelor.



Cred ca a venit timpul sa implicam si peretii in oferirea de spatiu pentru asezarea prosoapelor in baie. Suportul in sine este unul absolut obisnuit. Ceea ce il scoate din anonimat este modul in care sunt asezate prosoapele. In imaginea alaturata, complicam putin modelul si intoarcem suportul pe verticala. Ocupa si mai putin loc si poate replica restul modelelor din baie daca mergem pe elemente alungite.




Da, stiu ca multe dintre variantele de mai sus presupun spatiu, iar baile din apartamentele obisnuite nu sunt tocmai cele mai spatioase incaperi. Exista insa solutii multiple si pentru acestea. Poate nu ne permitem sa ocupam jumatate din baie, de cele mai multe ori in defavoarea masinii de spalat, cu un dulapior de altfel foarte frumos.


Dar, putem apela la alte solutii ingenioase si foarte dragute. Spre exemplu, putem crea o mica nisa in perete pe care sa o folosim pe post de raft pentru prosoape. O putem aseza la fel de bine la indemana, in apropierea cazii sau chiuvetei sau pe orice alt perete al baii care ne permite aceasta modificare. Oricum ar fi, arata foarte bine.





















O alta varianta sunt suporturile atasate usii de la baie. Arata foarte bine, mai ales daca acoperim intreaga suprafata a usii si avem grija sa folosim prosoape in set, frumos aranjate. Recunosc, in secunda in care nu mai sunt simetric asezate si incepem sa le aruncam care pe te miri unde, efectul este distrus in totalitate. Magia sta in simetrie si asortarea de culori.







Va mai propun o varianta foarte originala si pentru care folosim doar accesorii proprii bailor.







Un cleste de rufe gigant care sustine prosopul. Daca va plac culorile puteti sa va faceti de cap atat cu prosopul cat si cu clestele si sa inveseliti intreaga baie.



Ma abat foarte putin de la subiectul bailor, dar asta pentru ca nu folosim prosoapele exclusiv in aceasta camera, ci si in bucatarie. Prin urmare, trebuie sa gasim si aici un model de depozitare.

Daca puteti renunta la un sertar in favoarea unui suport absolut banal, efectul este de impact. Dar, din nou, vorbim despre spatiu.














Daca nu putem renunta la un sertar, atunci putem folosi, din nou, solutia suportului atasat la una dintre usile dulapului din bucatarie. Fiind la vedere, avem grija ca prosopul sa fie unul frumos, asortat cu restul mobilei si culorilorile din incapere.


Ultimele variante pe care vi le mai propun pentru bucatarie tin strict de suport si de cat de amuzant poate fi acesta. Ma refer acum la suporturile mobile, pe care le puteti pune in fiecare zi altundeva, cu conditia sa aveti unde! :)


Este tare frumusel si accesibil. Il gastiti la Decorix cu doar 65 ron.
In concluzie, va doresc ca si cele mai mici si banale accesorii din casa sa fie unele care sa va inveseleasca ziua! Prin urmare, personalizati-va cat mai mult casuta! :)



marți, ianuarie 17

Covorase de intrare

Stiu, am tot vorbit despre accesorii care tin de casa, de pereti, de podele si de ce mai vreti voi. Dar hai sa ne dam un pas in spate - doar daca nu credeti ca asta v-ar aduce ghinion, bineinteles! - si sa ne uitam un pic la intrare. Acel mic mic accesoriu neinsemnat, pe care obisnuim, cei mai politicosi dintre noi, sa ne stergem pe picioare inainte de a patrunde in casa: covorasul de la intrare! 

Nu e magazin pe lumea asta care sa vanda astfel de covorase si sa nu aibe modelul cu animalute, care mai de care mai dragalas si surprins in posturi amuzante, corect? 






Pot sa inteleg de ce ati avea anumite retineri sa va stergeti talpile cizmelor pe fata unei vacute ...albe, dar ganditi-va ca nu degeaba e ea tip Fulga, plina de pete. Nici nu o sa mai stiti dupa o vreme care sunt petele initiale si care cele...dobandite! :)







Covorasul de la intrare mi se pare foarte util, si nu doar pentru modul sau de folosire de baza, ci il vad pe cale sa devina ... un nou Facebook, o modalitate de relationare, chiar daca pe langa clasicele Bine Ati Venit, in toate limbile pamantului, mesajele pot fi mai putin prietenoase! :)






Nu insist, dar variantele in acest sens sunt cu adevarat foarte numeroase :))

Prima data cand am vrut sa schimb inodorul si incolorul petic de covor din fata usii de la intrare..care pana atunci nu mai era deja nici incolor, nici inodor, mi s-a servit imediat replica: si daca ti-l fura? E adevarat, e micutul expus, singur singurel pe timp de noapte...asa incat, tot mai des vad lume miloasa sau pur si simplu, o noua abordare, covorasul de interior, replica covorasului din fata usii!


Si, daca tot l-am adus pe micut in siguranta, in spatele usii, macar sa dam frau liber imaginatiei. Vi-l prezint pe favoritul meu, covorul cu papuci!


Poate nu avem un catel simpatic si credincios care sa ne astepte la usa cu papucii, dar putem oricand sa ne luam un covoras de intrare cu papuci incorporati. Nici macar nu trebuie plimbat de trei ori pe zi! Vi se pare prea futurist? Intrebarea mea e alta, unde gasim masura papucilor, ca sa nu ii incurcam cu ai celorlalti locuitori ai casei? :)


Poate vreti totusi ca peticul de covor sa imprumute ceva din natura de afara. Nu stiu cat de multa aderenta va va oferi pentru stersul picioarelor, dar pana la urma vorbim despre design, nu numai despre utilitate :)




Bine, fie, nu pot ignora utilitatea cu totul, va propun si o varianta cu aderenta marita, aspect si inspiratie naturala. Cu acest covoras va veti simti ...ca in parc! Atentie insa, e voie sa calcati iarba! :)


Daca vi se pare ca presupune prea multa ingrijire gazonul de mai sus, putem oricand sa mergem pe o varianta mult mai clasica, cu ingrijire minima oferita de masina de spalat.




Acum, ca ma uit la florile astea, ma gandesc ca, pe cat sunt de frumase si de vesele, pe atat de nepotrivite pe timp de iarna. Foarte bine daca sunteti dispusi sa aveti cateva modele pentru fiecare anotimp, dar parca totusi ar fi prea mult. Mai degraba mergem pe varianta cu doua fete!



Colectia pentru toamna-vara la dispozitia dumneavoastra! :)

Pentru ca bietul covoras de intrare nu mai e ce a fost, si pentru ca poate fi un accesoriu atat de sic si inovator in casa noastra, va propun un model care pe mine m-a cucerit din prima clipa. E adevarat ca te trimite direct la bucatarie cu pofta de omleta, dar..eu una imi asum riscul! :)



Pentru ca modelul de mai sus este de un alb imaculat, si sigur imi veti spune ca: "design, design, dar pana cand?", vinovatia ma obliga sa va propun un model cu nota 10 din 10 pentru utilitate: covorul cu alarma. 

Nu cred ca exista un ceas mai eficient de atat, mai ales ca nu se opreste din sunat pana nu coborati cu picioarele din pat!











Pentru ca tot v-am condus incet incet de la intrarea in casa pana la picioarele patului, va urez Noapte Buna si covorase cat mai primitoare!












vineri, ianuarie 13

Dungile..

Buuun, a venit momentul sa admit: sunt complet si iremediabil captivata de dungi! Mi se pare cea mai interesanta forma de decorare, cel mai frumos acccesoriu care a fost inventat vreodata :) Imi place simetria lor, felul in care imbraca cu eleganta orice element de mobila sau perete si felul in care dau o anumita distinctie locului.

Daca am un perete cu care nu stiu ce sa fac...il voi imbraca in dungi si cu siguranta efectul va fi pe placul meu. Mi se pare ca dungile sunt un fel de ...micuta rochie neagra din dulapul oricarei femei. Pur si simplu nu ai cum sa dai gres! Sunt potrivite pentru orice camera si cand zic orice camera, vorbesc serios. Le vad locul, spre exemplu in baie. Fie ca vorbim de o varianta moderna, sobra, in alb si negru...


...fie ca ne gandim mai degraba la o varianta usor mai clasica si foarte vesela...






Fie ca este una eminamente clasica...- v-a placut asta cu eminamente, nu? recunoasteti! :)) - aflata undeva intre sobrietate, eleganta si indrazneala in culori.










Pe scurt, dungile chiar pot face orice, in sensul ca pot obtine orice stare, orice atmosfera, se preteaza la fel de bine la clasic si la modern, la culoare si la alb negru. Cel mai potrivit loc pentru ele mi se pare insa mansarda, pentru ca ajuta la sublinierea liniilor inclinate ale acoperisului. Si doar asta este ceea ce face mansarda atat de adorabila!




Un loc foarte permisiv in joaca cu dungile este, bineinteles, care alta decat camera copiilor! Daca ati depasit varsta in care simtiti nevoia sa ii inconjurati exclusiv cu roz sau albastru...






...sau daca mai dureaza putin pana ajungeti acolo :)                        







Stiu, va ganditi deja ce ati putea face in living! O idee foarte buna mi se pare sa asociati elemente de tapiterie din mobila cu model asemanator pe perete.


Da senzatia de "set" intr-o forma mai putin obisnuita. Oricine are pana la urma un set de scaune la masa, dar nu intalnesti chiar peste tot mobila din acelasi material si imprimeu ca accesoriile de pe perete. Evident, important este ca cele doua elemente sa fie cumva suprapuse, sa le poti cuprinde dintr-o privire..altfel, riscam sa ne scape frumoasa opera de arta. :)


Pentru dormitor prefer acelasi model de suprapunere de dungi prezente pe doua elemente din camera, de data asta insa nu identic. Cel mai la indemana este sa suprapunem modelul de dungi de pe tablia patului cu cel din tapetul de pe perete. In principal, aceleasi culori, aceleasi nuante, dar ne jucam un pic cu frecventa dungilor, apropierea lor si ma inseram in unul din elemente o culoare noua. Set, set, dar nu repetam acum peste tot acelasi pattern ! - asta cu "pattern" o asezam langa aia cu "eminamente" si ..o lasam acolo :) 


Bine...sa zicem ca inteleg daca cineva ar da oarecare semne de reticenta in a se grabi sa imbratiseze complet si dintr-o data ideea dungilor. Sa zicem! Putem, in acest caz de timiditate tratabila, sa testam terenul pentru inceput cu inserarea a catorva elemente doar in jurul nostru. Ce-i drept, va fi mult mai usor sa le schimbam daca ne plictisim de ele...desi nu cred ca e cineva pe lumea asta care sa se fi plictisit vreodata de dungi...exclus!







Putem incepe timid cu niste storuri dungate la geam...  


                           

Apoi mai incadram usor un element in poveste, in sensul ca adaugam si niste pernute de decor...asa, pe nesimtite! :) Doar trebuie sa ne dam seama daca ne place ideea, nu?


Incercam repede sa vedem cum dau pe o lenjerie de pat... trebuie sa testam, doar! :)


...plus minus un covoras...




...si asta pana ne dezlantuim! Daca puteti spune tuturor celor din casa, cu o mina serioasa, ca dungile alea au fost acolo din totdeauna, ma depasiti deja cu mult! :)








Cred ca dungile astea dau dependenta, astfel incat va rog sa aveti grija totusi sa va mai si opriti din...dungat tot ce va iese in cale :)



Pana data viitoare, va urez dungi cat mai incantatoare ! :)