miercuri, martie 28

Scari ..care spun ceva

Poate ca va asteptati sa vorbim azi despre scari, la modul de forme nemaiantalnite, spectaculoase care aduc a orice nava spatiala vreti voi, dar mai putin a scari. Nu, nu o sa abordam problema din unghiul acesta, ci ne vom indrepta atentia catre modele de scari absolut obisnuite dar "imbracate" cu mult gust si inspiratie.

Astfel incat, daca va intereseaza mai degraba modele de scari ca in imaginea urmatoare... aceasta nu este postarea potrivita :).


Asa cum va spuneam, ne indreptam atentia asupra unor modele cat se poate de clasice si apoi apelam la un pic de inspiratie! :)

Cel mai intalnit mod de a decora spatiul scarilor este sa asezam un covoras care sa imbrace treptele de sus pana jos. Cel mai interesant este daca alegeti unul foarte viu colorat care sa faca contrast cu o casa unde predomina albul.



O idee care mi-a placut maxim este imbracarea treptelor asemenea unor cutii de cadouri! Doar sa nu fiti tentati sa desfaceti fiecare dintre aceste cadouri :).



Pentru situatia in care aveti nu numai inspiratie, dar si talent poetic, va recomand sa pictati scarile intr-o culoare cat mai vesela si apoi sa scrieti mesaje amuzante pe fiecare treapta.



Nu cred ca e vreunul dintre noi care sa nu fii numarat macar o data treptele pe care le urca. Fie din plictiseala, fie din curiozitate, fie pentru a castiga un pariu, motivul poate nu este acelasi dar toti ne facem vinovati de aceasta activitate. Pentru a ne asigura ca nu ne incurcam in calcule, iata modelul de mai jos! 
Daca vreti, puteti trece numerotatia in alta limba si, fara sa va dati seama, sa o perfectionati de cate ori urcati la etaj :).


Daca sunteti pasionati de lectura si casa voastra arata asa, adica un raft continuu...


Scarile terbuie neaparat sa arate asa...


Va doresc sa gasiti ideea cea mai potrivita pentru ca si scarile sa va aduca un zambet ori de cate ori ajungeti in fata lor.

Cu drag, 
Home Design Boutique





luni, martie 26

Animale de companie

Nu stiu cati dintre voi aveti animalute acasa, dar cu siguranta cei care aveti parte de ele va doriti o casuta cat mai draguta pentru ele si care totodata sa se si incadreze cat mai natural in caminul vostru, alaturi de mobila si stilul pe care l-ati adoptat. Cred ca poate fi destul de dificil sa incadrezi patutul, vasul de mancare si tot restul accesoriilor in livingul sau dormitorul vostru. De cele mai multe ori, catelul sau pisica ajunge sa fie inghesuit cu toate lucrurile lui undeva in bucatarie sau sa doarma cu voi in pat, riscand discutii nenumarate cu partenerul de viata care nu e tocmai incantat de aranjament.

Prin urmare, haideti sa vedem cum putem sa il acomodam pe micut in casa noastra in asa fel incat sa ne simtim, si noi si el, cat mai bine, iar casuta noastra sa isi pastreze aerul chic si elegant pe care ne-am straduit atat de mult sa il obtinem.



Atacam de la bun inceput cea mai dificila problema: litiera animalutului. Unde sa o asezam? O dam afara pe balcon, o mascam cu o perdeluta, cu alta mobila? Nu, o incadram perfect in baie, in deplina demnitate, alaturi de toaleta sau de chiuveta, unde gasiti mai mult spatiu!



Trecem la living si la culcusul unde pet-ul isi face somnul de frumusete sau, pur si simplu, leneveste. Daca voi aveti canapele si fotolii pe care sa va relaxati, are dreptul si el la un spatiu asemanator, nu? Scopul este ca toate accesoriile pet-ului sa se incadreze perfect in restul casei si, mai mult, sa devina niste accesorii atat de interesante incat sa devina atractia casei.



Mi se pare ca obtinem un efect foarte placut daca asortam casuta pet-ului cu restul mobilei, daca o vedem ca o parte a setului de canapea si fotolii.



A venit vremea sa nu va ganditi la culcusul animalutului ca la un obiect de sine statator. Haideti sa il combinam un pic  cu alte elemente. Ce spuneti de un pic de vegetatie naturala?



La fel de interesant este daca patutul pet-ului nu este atat de evident...ci mai degraba surprinzator si usor de confundat cu alt element de mobila, cu care suntem mult mai obisnuiti sa il descoperim in living sau in dormitor.


























Nu avem cum sa uitam de spatiul unde pet-ul serveste masa :). Asta inseamna de obicei mai multe vase insirate prin bucatarie sau pe hol, cu parte din mancare imprastiata pe jos ..asta daca pet-ul nu a invatat cumva sa manance folosind cutitul si furculita :).

Prin urmare, va propun sa incadram si acest spatiu intr-un alt element de mobila, culisabil, care permite ascunderea in orice moment a "deranjului".


Un model care m-a atras de la bun inceput, si nu doar pentru ca ma duce cu gandul la vacanta, este si cel urmator. Cred ca are legatura cu jucariile din buzunare! :)




Daca finantele nu ne permit pentru moment sa upgradam locuinta pet-ului, poate putem refolosi din obiectele pe care le avem deja in casa si pe care nu le mai folosim in scopul lor initial.


In concluzie, ramane la alegerea voastra cum doriti sa "renovati" locuinta pet-ului. Idei sunt destule, si, asa cum la mutarea impreuna cu iubitul trebuie sa creati o combinatie intre lucrurile si mobila fiecaruia, asa se intampla si cand adoptam un animalut, trebuie sa aranjam coerent si lucrurile lui impreuna cu ale noastre :). Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca mobila noastra si accesoriile pet-ului sa nu aibe nici o legatura unele cu altele, sa dea un sentiment de provizoriu.

Inspiratie maxima! :)

Cu drag,
Home Design Boutique 












vineri, martie 23

Noptiere

Azi vorbim despre noptiere. De ce? Pentru ca tocmai ce am achizitionat doua si una nu incape in spatiul destinat pentru ea. De ce? Pentru ca masuratorile trecute pe eticheta nu sunt chiar exacte. Altfel spus, au uitat sa treaca cativa cm, fix cat sa imi incurce masuratorile, pe care le-am facut de peste 20 de ori ca sa fiu sigura ca nu vor fi probleme. Deci, are cineva nevoie de o noptiera solitara? :)


Dar, sa incepem cu inceputul. Principala functie a noptierei este aceea de depozitare. Prin urmare, la prima vedere, formula in care obtinem un maxim de spatiu de depozitare este daca alegem modelul cu sertare. Daca totusi aveti deja destule alte spatii de acest gen, o masuta eleganta este fix ce va trebuie...



... sau, daca aveti probleme in a va decide, o combinatie intre cele doua.



Daca nu incape o masuta intreaga in spatiul de langa pat, putem folosi ...jumatate de masa, cu doar doua picioare, practic varianta bipeda, ancorata bine in perete. Este interesanta. Te astepti sa se continue cumva in camera alaturata! :)



La fel de bine, daca avem fereastra in continuarea tabliei patului, putem folosi un pervaz marit pe post de noptiera. Nici ca poate fi mai frumos :).



Pentru situatiile in care spatiul din dreptul patului nu este tocmai cel mai generos sau chiar lipseste cu desavarsire, putem recurge la o alta solutie. Nu trebuie sa renuntam complet la ideea unei noptiere, ci doar ne adaptam. Facem o nisa in perete...si gata noptiera!



Daca putem sa traim fara vaze decorative, perii de par, parfum, bijuterii si servetele demachiante fix langa capul patului, atunci noptiera suspendata este chiar ideala. Avem totusi loc pentru cateva carti, o revista buna si un pahar cu apa.



O alta solutie pentru situatiile in care o noptiera de 40/40 cm nu este tocmai cea mai potrivita spatiului din dormitor este si modelul de noptiera care se continua din tablia patului. Nu are o adancime foarte mare, dar poate castiga destul de mult spatiu in inaltime si latime.


Tot ca parte incorporata in pat, este si urmatorul model. In felul acesta nu avem mai multe elemente de potrivit, ci unul singur, compact si, din nou, cu destul de putine picioruse :).


Pentru nehotarati, care au probleme in a lua o decizie unde le este cel mai necesar sa aibe asezata noptiera, din fericire exista modelul urmator. O puteti plimba, cand vreti voi, pe toata lungimea patului.


Daca nu puteti adormi seara fara sa cititi o carte buna, va propun modelul de mai jos. Acomodeaza cu succes cartile pentru ...mai multe nopti albe! 


Daca nu aveti rabdare sa asezati mereu cartile frumos, fiecare pe raftul ei, aliniate perfect, va propun modelul de mai jos, unde ordinea...este haosul fiecaruia! :) Modelul Pelican este ideal pentru cei mai putin ordonati dintre noi.



Ce ne facem insa cand ne ia somnul si nu mai gasim semnul de carte? Simplu! Alegem de la bun inceput noptiera cu semn de carte incorporat, bineinteles! :) Designerul cred ca a pierdut deseori pagina la care ramasese cu cititul pana sa ii vina ideea asta :).



Sa ne gandim insa la varianta in care spatiul ne permite o noptiera cu dimensiunile obisnuite, dar, pentru moment, bugetul nu ne permite achizitia sau pur si simplu ne dorim ceva mai putin conventional.





Si pentru ca tot vorbeam despre neconventional...


Daca scara vi se pare prea mult sau daca pur si simplu nu aveti una la indemana, un scaun poate fi la fel de surprinzator.



In general, cand avem un animalut de companie ni-l dorim cat mai aproape, chiar si in timpul somnului. Daca iubitul/iubita nu impartasesc insa aceasta afectiune nemarginita, putem sa camuflam micul patruped ...fix in noptiera, pe care sa o transformam in patutul sau pe timp de noapte.




Daca ne-am decis ca avem spatiu si am ales si tipul de noptiera pe care ni-l dorim, sa ne uitam un pic si la culoare. De cele mai multe ori, noptierele se asorteaza cu patul. De cele mai multe ori vin in set cu acesta si este de la sine inteles ca vor fi in aceeasi culoare. Daca se poate insa sa le achizitionati separat, s-ar putea sa aveti ocazia sa va alegeti cu niste noptiere foarte interesante.

Varianta care imi place cel mai mult este asortarea acestora cu peretii si draperia, in detrimentul asortarii cu  cadrul patului.



Dupa cum vedeti, modele sunt o multime, de la cele mai obisnuite la cele mai fanteziste. Trebuie doar sa ne decidem de ce avem nevoie si cat de multa imaginatie sa lasam in libertate! :)

Cu drag,
Home Design Boutique



duminică, martie 18

Gard alb..in casa

Poate ati observat deja ca am tendinta sa aduc obiecte de mobilier din dormitor sau living in afara casei, pe balcon de exemplu - asta ca sa ne referim la cea mai recenta tentativa :). Azi incercam opusul variantei de mai sus: aducem obiecte din gradina in interior si le asezam atat de frumos incat putem spune ca au fost acolo din totdeauna. Obiectul, pe care mi s-a pus pata de-a dreptul, este garduletul alb de lemn pe care il vedem imprejmuind curtile acelea cochete cu balansoar si multe flori. 

Ei bine, a venit vremea sa imprejmuiasca si altceva decat doar niste curti. Si cum va spuneam mai devreme despre dormitor, direct acolo mergem! :)






Daca ne dorim mai degraba sa avem frumosul gardulet incorporat in cadrul unei canapele, avem varianta de mai jos in doua modele.


















Daca culorile pamantului nu sunt chiar preferatele voastre, designerul Christian Vivanco ne ofera cateva modele nitel mai colorate si mai vesele.






Din fericire, modelul este disponibil in toate culorile la care va puteati gandi, toate insa foarte vesele si vii. 

Puteti alege varianta pe mov, pe galben, verde sau bleu, in functie de ce va inspira mai mult. 

Fiecare model vine cu modele diferite de pernute decorative, care pot fi mutate cu usurinta in diverse pozitii, asa cum ne arata chiar designerul.







Garduletul cel alb si dragalas isi gaseste foarte bine locul in elemente de decor, mai ales daca recreem gradini minuscule pe care le putem aseza ca piesa centrala pe masa sau ca decor pe pervaz. Efectul este minunat!









O alta varianta este sa il folosim ca element de decor, asezat de-a lungul unui perete interior. Este un accesoriu interesant, putin neobisnuit, dar care inveseleste intreaga casa. 



In loc de o plinta anosta, putem folosi un gardulet pitic si sa ascundem toate firele care ne strabat casa. Utile firele astea, dar nu chiar atat de dorite la vedere :).


Ca sa vedeti ca deja aproape ca putem vorbi despre o noua moda a decorului bazat pe acest gardulet dragalas, avem si varianta de calorifer cu aceasta forma :).


Putem folosi gardul clasic si pe post de cuier in interior, fie ca alegeti o varianta cu aspect usor uzat, foarte real... 


... fie intr-o varianta usor mai stilizata.


Daca vi se pare prea mult sa aveti un gard din lemn la voi in casa, puteti alege sticker-ul de perete sau chiar sa incercati sa il pictati daca aveti un pic de talent, totul intr-un decor clasic...


... sau intr-unul modern. Se potriveste la fel de bine in ambele situatii.


Acum ca v-am convins ca garduletul e potrivit nu numai pentru a imprejmui o curte, ci ne putem bucura de el chiar in interiorul apartamentului sau casei noastre, va doresc o primavara superba, plina de flori si de idei de decor pline de inspiratie! :)

Cu drag, 
Home Design Boutique