joi, mai 31

1 Iunie

Ne pregatim de 1 Iunie si ce alt cadou mai minunat pentru pici decat o camera decorata special pentru ei? Si ce cadou mai minunat pentru parintii mandrii de realizarea lor decat manutele piciului ridicate in aer si zambetul mare pana la urechiuse la vederea surprizei :).

M-am gandit sa va dau cateva idei, in cazul in care sunteti in prag de redecorare. Daca ma gandesc mai bine, nu stiu de ce nu as putea avea si eu, ca adult, o astfel de camera. Cred ca mi-ar placea cel putin la fel de mult :).



Sunt doua directii in care o putem apuca cu acest proiect de reamenajare: ne propunem sa realizam din camera micutului un dormitor, o camera care are la baza spatiul de dormit, sau o camera de joaca...care are integrat, pe undeva, nu intotdeauna chiar la vedere, si patutul. Va las pe voi sa alegeti varianta preferata.

Varianta 1. Dormitoare










 

Varianta 2. Spatii de joaca ... si, pe undeva, si un spatiu oarecare de dormit :)







 




Daca nu aveti loc pentru ambele spatii reprezentate in egala masura, le putem comprima si sa ne bazam pe avantajele extensibilitatii! :). Cand nu mai e nevoie de spatiul de joaca, il strangem frumos si il bagam sub pat pana data viitoare :).



Spor la decorat si la multi ani pentru piticii vostrii :)

Cu drag,
Home Design Boutique


sâmbătă, mai 26

Tabla neagra

Cu siguranta micutii sunt cei care indragesc cel mai tare tabla neagra pe care pot desena cu creta la nesfarsit ...sau macar pana se termina creta si cumpara cineva alta :). 
Ce mi-am propus pentru astazi este sa va arat cum arata banala tabla neagra de la scoala, integrata in diverse camere si forme de mobilier. Tot ce va pot spune este ca poate da cu usurinta un aer romantic, unul sic sau jucaus. Depinde numai de imaginatia fiecaruia dintre noi.

Dar, sa o luam pe rand. Iata cateva camere unde acest obiect isi gaseste locul minunat de bine. Sa incepem cu holul de la intrare si, mai exact, cu zona cuierului.





Acum, ca am intrat in casa, poftiti va rog mai intai in bucatarie! Vreau sa va arat organizarea perfecta. Stiu exact unde sunt farfuriile, servetelele, bolurile pentru salata sau fetele de masa! :)


Poate nu tineti sa stie toata lumea care va viziteaza casa, in ce sertar tineti exact vesela, dar o lista la vedere care sa nu va lase sa uitati obiectivele pentru luna in curs e cum nu se poate mai potrivita.


Sa mergem mai deaparte .. dar, inainte de asta, nu uitati sa inchideti usa in urma voastra! Usa...sau lista de cumparaturi, cum vreti sa ii spuneti.



Va invit pe terasa. Tabla neagra devine aici element de decor cu mesaje pozitive. Daca in urmatoarea zi va loveste inspiratia, stergeti mesajele din ziua trecuta si actualizati!


Poftiti si in dormitor...


Pentru ca pana acum cred ca v-am convins ca tabla neagra nu e chiar atat de banala pe cat pare si ca poate deveni foarte usor un accesoriu extrem de interesant in casa, trecem la faza 2: nu ne mai uitam la tabla ca la o parte din mobilier ci ii dam un pic mai multa importanta...

Daca va face placere sa redecorati dormitorul, nu veti mai avea nevoie de zugravi care sa va ocupe casa vreo 2 saptamani, ci doar de un burete, creta si ... idei noi! :)


Trecem un pic si pe la baie inainte de plecare....




Cele de sus sunt doar cateva idei bune. Ale voastre pot fi extraordinare! Va tin pumnii!

Cu drag,
Homr Desing Boutique



luni, mai 21

Organizatorice

Locul din casa unde mi se pare cel mai important sa fim organizati este bucataria. Daca toate sunt puse la locul lor si mai ales intotdeauna la indemana, atunci prajiturile vor iesi cu atat mai delicioase si mai repede din cuptor, din frigider,... din punga de la cofetarie, fiecare de unde se pricepe mai bine sa le scoata :).

Si asta, fie ca vorbim despre ustensilele de care avem nevoie in pregatirea delicioaselor feluri de mancare...


...fie ca e vorba chiar de ingredientele necesare. Varianta de jos imi place mult, nu numai pentru ca laditele cu fructe sunt chiar in bucatarie, ci si datorita alaturarii de lemn alb cu maro. Oricata lume mi-ar spune ca albul nu este practic in bucatarie, va spun de pe acum: nu aveti nici o sansa cu mine :).


Daca sunteti mai degraba indragostiti de cosurile impletite, asa cum sunt eu, probabil varianta de mai jos va fi cu mult mai pe placul vostru. Eu recunosc ca as alege-o dintr-o mie!


De cele mai multe ori cand dau o petrecere si lumea incepe sa isi incurce paharele, lasate fiecare pe te miri unde, ma gandesc de ce insistam sa avem neaparat seturi de vesela? Nu cumva este cu mult mai bine, pentru astfel de petreceri macar, sa avem pahare complet diferite, astfel incat sa nu le mai poata nimeni incurca? Asta daca nu uita cu totul ce model de pahar aveau ...

Daca aveti prieteni uituci sau pur si simplu indragostiti, va propun solutia de mai jos. Fiecare are libertatea sa isi personalizeze paharul cum doreste.



Bucataria este, de cele mai multe ori, spatiul doamnelor si domnisoarelor. De aceea, mi se pare normal sa alegem pentru aceasta camera cele mai feminine decoruri la care ne putem gandi :).


Daca nu doriti insa sa abordati varianta feminina a depozitarii in bucatarie, va propun urmatorul model, un pic mai unisex :)




Pentru ca vorbim despre organizare, recunosc ca, cel putin in ceea ce ma priveste, nu ma pot baza pe o memorie infailibila. Prin urmare obisnuiesc sa fac liste peste liste cu activitati si termene pana la care trebuie indeplinite. In acest sens, atasarea unei table negre pe usa de la camara mi se pare cel mai potrivit! Nici nu apuc sa ies din camara si am deja unde scrie ce mai am de cumparat :).


Ideea de mai jos mi se pare maximul de organizare la care poate spera omenirea! Nu numai ca avem  ingredientele asezate in borcanase etichetate, dar avem si absolut toate marimile de polonice si linguri in imediata lor apropiere! Eficienta, eficienta, eficienta, doamnelor! :)


Pentru ca organizarea nu este de ajuns si pentru ca nu pot rezista unor cutii frumoase, iata si varianta imbunatatita din punct de vedere estetic a borcanaselor de mai sus. Plus ca sunt roz cu dungi.... cum sa le rezisti? :)


Am inceput cu sertarele frumos organizate si tot cu ele incheiem. Ce m-as bucura sa fie aceeasi ordine si disciplina si in sertarele bucatariei mele, dar cumva, ori cat de multe ori fac curat, niciodata nu arata chiar asa! :)



Concluzia mea este ca, atata vreme cat stim ce lucru unde este....se numeste ca suntem organizate!

Cu drag,
Home Design Boutique








joi, mai 17

Volane

Am vorbit despre dungi, despre buline...era doar o problema de timp pana sa ajungem si la volane! :) Le ador aproape la fel de mult ca si pe cele de mai sus, dar, recunosc, nu le-am testat inca prea mult prin casa. Asa ca am cautat cateva imagini cu variante de decor bazate pe acest model sa vedem cum ar arata. Cel mai probabil, varianta pe care o voi alege va fi un volan cu buline si dungi! :)
























In concluzie, va las sa "volaniti" dragii mei in voie. Daca aveti si alte idei sau vreti sa imi trimiteti imagini cu propriile decoruri, va astept cu nerabdare la homedesign_boutique@yahoo.com :).

Cu drag,
Home Design Boutique