vineri, august 31

Accesorii bucatarie

Nu stiu cum va descurcati voi in bucatarie si respectiv in camara, cu depozitarea tuturor ingredientelor pe care le detineti, de la faina si pana la zahar vanilat, arome, esente etc.

Daca nu sunteti multumiti sa le pastrati in ambalajele originale, atunci postarea de mai  jos este pentru voi :).


Pentru a scoate aceste recipiente din anonimat puteti alege fie accesorii interesante - capace, forme sau culori neobisnuite...



...fie obiecte ce nu sunt folosite in mod normal pentru stocarea ingredientelor, dar care arata incredibil de bine folosite in acest scop :) ...



... fie mizati pe modalitati de expunere originale. Oricare dintre variante trebuie sa respecte aceleasi principii: sa fie usor de folosit in prepararea fabuloaselor retete din bucataria voastra :).




Recipientele sunt mentinute pe tabla de metal prin magneti, ceea ce face cu atat mai usoara expunerea lor pe verticala pe orice suprafata disponibila a bucatariei.


Cu drag,

Home Design Boutique

vineri, august 24

Ghivece

Tuturor cred ca ne plac florile. Nu atat de mult sa le udam, ingrijim sau sa lasam cheia la vecin pentru a veni sa le ude cand suntem in concediu, dar, intr-o masura oarecare, cu totii ne oprim in loc la un moment dat in fata unui flori. Si uite asa am ajuns la subiectul postarii: oricat de frumoase florile, nu merita si ele un "vesmant" interesant? Asa ca, azi vorbim despre ghivece.

Gasiti mai jos cateva idei care mi-au placut foarte tare. Ghivece amuzante, altele elegante, sobre nu prea, astfel incat cred ca este imposibil sa nu gasiti ceva pe placul vostru. Si, pentru ca florile se ofera cel mai des cadou, incepem cu un ghiveci personalizat! :) Mai departe, distractie placuta in alegerea modelului favorit!










Pentru cei care nu concep sa serveasca masa fara sa aibe in fata o vaza plina cu flori, va propun varianta de mai jos. Nu numai ca planutele vor rezista mult mai multa vreme, dar nici nu mai trebuie sa va preocupati sa aduceti mereu vaza pe masa.


In incheiere, va arat ghiveciul care mi-a placut cel mai mult dintre toate. Ma gandesc ca poate nu stati prea mult pe acasa astfel incat sa va bucurati pe deplin de planutele pe care le aveti la geam. In felul acesta purtati  cu voi un mic exemplar peste tot pe unde mergeti :).


Decorati, decorati, decorati! :)

Home Design Boutique

joi, august 16

Mobila inteligenta

Asa cum este normal sa ne placa oamenii inteligenti este normal sa ne placa si mobila inteligenta. Pe scurt, mobila care stie sa faca mai mult decat te astepti la prima vedere. Cei care au copii cu siguranta au achizitionat o gramada de accesorii, ce devin in scurt timp inutile, pentru a adapta casa de adulti la marimea relativ redusa a copilului :).

Spre exemplu, scaunele acelea dragute si deloc sigure pentru ca cel mic sa poata ajunge la chiuveta si sa se poata spala pe dinti. Mi se pare mult mai sigur si mai frumos daca dulapiorul de la baie are un sertar inchis ce se poate folosi pe post de treapta in locul scaunelului de care vorbeam mai sus.



In loc sa achizitionam intregul set de masa plus scaune/ bancute/canapea etc. va propun varianta urmatoare. Un set perfect pentru o singura persoana, care elimina orice alt mobilier nedorit din incapere si se incadreaza perfect in spatiile mici.


Mergand pe aceeasi idee, putem sa inlocuim micul birou de mai sus cu leaganul copilului. Balansul se poate produce mai usor, adormirea copilului la fel :)


Iar daca leganarea copilului nu vi se pare importanta, ideea mi se pare la fel de buna si in varianta ei statica. Cu atat mai mai geniali mi se par designerii acestui model, Sina Gwosdzik si Jacob Dannenfeldt, cu cat, dupa ce copilul a depasit varsta la care doarme intru-un astfel de patut, tot echipamentul se poate da peste cap si vom obtine un pat de o persoana absolut normal.





O combinatie de mobilier foarte interesanta este si cea de mai jos. Si daca v-am deschis cumva apetitul pentru masute de cafea ingenioase, va invit sa vizitati Home Design Boutique .


Ideea de mobila inteligenta provine si din faptul ca obiectlele de mobilier isi pot modifica functiile si scopul pentru care sunt utilizate. Acum este un scaun, in minutul urmator poate fi o tava usor de transportat.


O masa, aparent banala, poate ascunde si o alta fata decat cea utilizata in mod normal pentru servirea mesei. Ramane alegerea voastra ce anume vreti sa descoperiti in spatele tabliei sale.


Transformarea se poate aplica pentru multe elemente de mobilier, la fel de bine ca si pentru scari. Poate va ganditi ce surpriza ar putea oferi un sir de scari? Ei bine, cel de depozitar :).


Despre scari si cum pot fi ele decorate, se pot spune multe. Iata doar cateva idei care mi-au placut din prima clipa aici: Home Design Boutique. 

Va mai arat o idee si apoi va las sa va ganditi in voie la ce se poate aplica in casa voastra din cele de mai sus. Daca sunteti iubitori de verdeata, plante, flori in geam, cu siguranta aveti pe balcon o multime de ghivece. De ce sa nu oferiti in acelasi timp si un cuib pentru cateva pasari norocoase :).



Home Design Boutique



marți, august 7

Vin

Am ajuns la concluzia ca, desi nu beau alcool, paharul cu vin este de neinlocuit in numeroase situatii, fie ca este vorba despre o cina romantica sau despre o intalnire cu prietenii, ca vreti sa organizati o degustare pentru amuzament, sa tineti un toast sau sa sarbatoriti o aniversare.

Astfel incat, m-am gandit cum si unde putem expune vinul pentru ca oaspetii sa isi poata alege sortimentul pe care doresc sa il incerce. Pentru inceput, trebuie sa va ganditi cam cate sticle de vin aveti in plan sa pastrati in casa. Daca numarul nu este unul foarte mare, puteti folosi tot felul de suporturi, disponibile peste tot pe piata, care sa asigure eventual si o expunere a etichetelor, dupa plac.

 























Nivelul urmator ca si complexitate in materie de suporturi de vin ofera spatii nu doar pentru sticlele din colectie, dar si pentru pahare, respectiv un spatiu pentru asezarea sticlei desfacute din care se serveste. Toate adunate la un loc, intr-un mod compact si util.




Daca tot vorbim despre colectii, inseamna ca numarul sticlelor de vin deja a crescut. Prin urmare, daca nu avem spatiu pentru o crama in toata regula, facem un compromis si achizitionam in schimb piese de mobilier special concepute pentru depozitarea sticlelor de vin. Arata exact ca o comoda, doar ca, in loc de sertare doldora cu prosoape sau sosete, avem rafturi concepute special pentru asezarea sticlelor.




Sa vorbim un pic si despre camera unde putem depozita / expune sticlele de vin - unde le serviti nu ma priveste! :)  O posibilitate ar fi asezarea sticlelor in spatiul de sub scari. Cateva sertare usor de accesat, un spatiu unde copiii, catelul, pisica, iguana etc. din casa nu pot da peste sticle si nu pot provoca accidente nedorite. Posibil ca nimeni sa nu mai aibe voie sa tropaie pe scari de teama sa nu deranjeze sticlele in vreun fel, dar mi se pare ca arata prea bine ca sa nu va asumati riscul.


O alta varianta ar fi pastrarea sticlelor in bucatarie. Le aveti la indemana in cazul in care gatiti un preparat care necesita si un strop de vin. Suportul de vin poate fi incadrat perfect in mobilierul de bucatarie alaturi de vesela si de alte ingrediente specifice.



Daca spatiul din bucatarie este atat de generos incat sa va permita si o insula, atunci cu siguranta varianta cea mai buna este sa incorporati aici suportul pentru vin. Ce poate fi mai usor? Doar te apleci putin de pe scaun si alegi vinul care se potriveste cel mai bine felului de mancare servit.




Iar daca trebuie sa dai o fuga pana la un prieten aflat la necaz, se gaseste loc pe bicicleta si pentru o sticla de vin cadou :).



Degustare placuta!

Home Design Boutique