vineri, septembrie 28

Vaze

Nu cred ca e cineva dintre noi care sa nu detina macar o vaza, oricat de rar folosita, la fel cum nu cred ca este cineva care sa nu aibe in casa o scrumiera, chiar daca nimeni din familie nu fumeaza. De fapt, daca ma gandesc mai bine, eu chiar nu am nici o scrumiera in casa, dar compensez cu mai multe vaze :)).

Pentru ca imi plac lucrurile ingenioase, nu m-am multumit nici de acesta data cu o vaza banala si neinteresanta, astfel incat va propun mai jos cateva modele care mi-au atras atentia.

























 

Va doresc succes in a gasi vaza care sa va reprezinte cel mai bine si, de ce nu, sa primiti cat mai des buchete de flori cadou :).

Home Design Boutique


luni, septembrie 24

Tapet

Am fost curioasa sa vad ce tema a atras cei mai multi cititori pana acum si am descoperit ca cea mai vizitata postare de pe blog ramane cea despre tapet, pe care o puteti gasi chiar aici: tapet. Din acest motiv am decis ca subiectul merita mai mult decat o singura postare si astazi dezvoltam un pic aceasta tema. Nu uitati, daca va place subiectul, dati Like pe butonasul din dreapta :). E asa de dragalas, incat as da Like la Like!

Dar, sa revenim! In primul rand, azi nu vom discuta despre ce model de tapet s-ar potrivi cel mai bine pentru peretii vostrii. Ridicati privirea in sus. Da, vorbim despre tapetul pe care il putem lipi pe tavan! Am pentru voi cateva idei tare dragute :).

In prima faza, va propun pentru pereti o zugraveala intr-o singura culoare, fara model, iar pe tavan, piesa de rezistenta, un tapet in  aceeasi culoare dar cu model.


Daca preferati o camera aglomerata, cum este cea de mai sus, sau preferati un stil putin mai "aerisit", un tapet cu model pe tavan acompaniat de unul simplu pe restul peretilor, castiga oricum un punct in plus la stil pentru camera respectiva :).



Puteti pleca nu numai cu o culoare de baza de pe peretii verticali si care sa se regaseasca apoi pe tapetul plasat pe tavan, dar si cu parti din modelul acestuia. Fie ca modelul de pe tavan il regasim intr-o oarecare masura pe tapetul de pe pereti sau in modelul draperiilor, efectul este acelasi.



Varianta urmatoare este sa replicam exact acelasi model si pe pereti si pe tavan, imbracand intreaga camera in acelasi tip de tapet. Camera unde mi se pare ca se preteaza cel mai bine acest stil de tapetare este dormitorul pentru ca da senzatia de invelit, de plapuma pufoasa si ..ne trage la somn! :)



Daca nu va puteti decide asupra unui singur model, va propun sa o luati treptat, alegeti mai intai primele 10 variante care va plac, si cand ati reusit sa reduceti lista la cinci modele, le asezati pe toate, pe rand, de la inceputul peretului pana tocmai sus pe tavan :).



Nu as vrea sa va dau impresia ca tin cu tot dinadinsul sa asortez tapetul de pe tavan cu restul peretilor. Daca alegeti cu suficienta atentie culorile, puteti obtine un efect foarte placut si fara prea multa asortare de modele. Daca gasiti un zugrav priceput, puteti renunta la tapet si sa il lasati sa picteze in voie. Depinde totusi cat de complicat este modelul pe care il alegeti :).



Daca inca nu v-am convins, intram in camera copilului. Ganditi-va cat timp petrece noul nascut in patutul lui. Nu ar fi dragut ca printre vise sa aibe la dispozitie si un tavan vesel colorat, in loc de unul alb si plictisitor? :)





Daca tot ne dorim ca bebele sa aibe un tavan vesel, haideti sa crestem un pic in varsta si sa alegem o poveste la care piciul sa viseze seara si cu care sa se trezeasca dimineata :)


Asta nu inseamna ca povestile sunt potrivite doar pentru copii. Trecem in camera parintilor si ..dam frau liber imaginatiei!



Pentru ca tot vorbim despre tipuri de camera unde tapetul pe tavan si-ar gasi locul, va propun sa facem o scurta oprire pana la baie. Modelul de mai jos mi s-a parut foarte interesant.


Acum, ca ne-am spalat pe maini, mergem pana in bucatarie sa servim o prajitura pufoasa. Si da, admiram si tapetul de pe tavan! :) La cata faianta si gresie am vazut in bucatarii, tapetul pe tavan e un suflu nou.



Va doresc spor la cautat modelul favorit de tapet si plasarea lui pe toti peretii casei. Aveti grija insa cand ajungeti pe palierul blocului sa va mai si opriti! :).

Home Design Boutique



duminică, septembrie 16

Perdele chic pentru baie

Avem la dispozitie o multime de modele si idei de asezare pentru perdelele si draperiile din living sau dormitor. O stiu prea bine, pentru ca pe cele mai interesante le-am postat acum ceva vreme AICI :) .

Azi mi-am propus sa discutam despre cele mai frumoase perdele pe care le putem avea in baie. Incep prin a va propune sa alegem pentru baie nu doar obisnuita perdeluta pe care o vedem peste tot trasa in dreptul cazii, dar si o draperie. Va arat mai jos doua modele care mi-au placut foarte mult. Una presupune o draperie cat se poate de clasica, iar a doua este mai mult de design, nefiind atat de "consistenta" ca material :).





Un model care mi se pare foarte vesel si prea putin intalnit in baie, este perdeaua cu volane. Fie ca alegeti un model intr-o singura culoare sau unul multicolor, volanele dese nu fac decat sa dea o nota jucausa locului :).





Daca doriti sa dati spatiului din baie un pic de transparenta, lasam volanele de mai sus deoparte si alegem o perdea doar cu partea de jos mata, pentru ca un pic de mister nu strica! :)





Imi plac foarte mult set-urile obtinute prin asortarea perdelutei cu diverse elemente din baie: stickurile de pe pereti, prosoapele sau suporturile pentru pasta si periuta de dinti, imprimeul de pe anumite piese de mobilier.





Ramane sa va decideti ce stil doriti sa adoptati: un strop de eleganta?...



... sau va doriti un motiv de amuzament in plus si un nou mod de a accesa pagina de Facebook?  :)

Daca este prea greu sa alegeti o singura perdeluta pentru baie, nu va chinuiti, luati mai multe, doar sa se potriveasca intre ele :).




Home Design Boutique


vineri, septembrie 7

Rame

Pentru ca mare parte din vara deja a trecut si sunt sigura ca avem cu totii gramezi noi de poze de prin vacante, a venit vremea sa le alegem pe cele mai reusite si mai dragi si sa le asezam in rame atent alese. Am mai abordat, nu cu multa vreme in urma, subiectul ramelor. Va propuneam folosirea acestora goale, fara poze in interior, ca forme de decor de sine statatoare. Daca vreti sa va reamintiti, va invit AICI :).

Pentru cei care prefera insa varianta clasica a ramelor cu tot cu fotografii in ele, va propun cateva idei interesante de expunere. Ineditul poate veni, de exemplu, din numarul ramelor folosite si din contrastul pe care acestea il fac cu tapetul de pe perete.


Pinterest


Pentru un plus de incarcatura emotionala, puteti folosi si un citat scris elegant pe tapet si incadrat simetric de rame. Ganditi-va insa bine ce mesaj alegeti pentru ca nu va permite pe viitor schimbarea temei fotografiilor prea mult.

Pinterest

Daca va deranjeaza sa aveti atat de multe cuie batute in perete pentru agatarea tablourilor, exista si varianta care limiteaza aceste "neplaceri" prin inlocuirea multiplelor gauri in perete cu o simpla bara metalica asortata cu ramele si a unor legaturi elegante ce pot fi realizate din orice material vi se pare mai potrivit.



Pinterest


O alta idee de expunere a pozelor, care mi-a placut extrem de mult, este cea de mai jos. Ramele sunt asezate pe coltul peretilor astfel incat trebuie sa faci un pas in lateral pentru a vedea si restul pozei. Important este asezarea subiectilor din poze alternativ, cand pe un perete cand pe altul, pentru a nu avea toata "actiunea" pe un perete si doar peisaje fara personaje pe celalalt :).





Daca vi se pare prea complicat de achizitionat/confectionat ramele cu colt, exista intotdeauna si o varianta mai simpla. Folosim rame obisnuite pe care le asezam de o parte si alta a peretelui si obtinem acelasi efect de mai sus.




Ne-am tot uitat la pereti si la modul in care putem expune pozele de peste vara intr-un mod original. E momentul sa abandonam agatarea ramelor pe perete si sa le asezam pe orizontala.




Putem sa asezam pozele inramate in partea de jos a peretelui , pentru a incadra o fereastra cu pervaz lat ...

 

...sau pentru a forma conturul unui ceas gigant de perete unde fiecare poza indica o ora :).




Spor la decorat! :)


Home Design Boutique