marți, octombrie 30

Spatii mici

Cu siguranta, dupa ce trecem de febra redecorarii, a potrivirii de culori, forme si materiale, ne loveste realitatea: unde punem toata multitudinea de lucruri pe care le detinem fara sa aglomeram armonia recent obtinuta? Intrebarea aceasta apare mai ales in cazurile apartamentelor unde spatiul este oricum o problema, cu atat mai mult din momentul in care aducem si mobila in joc.

Va voi propune cateva solutii pentru a avea tot confortul la indemana, fara a aglomera spatiile mici de care dispunem. Pentru inceput, clasica masuta de cafea care nu poate lipsi din nici o sufragerie. Daca spatiul nu permite, dar va doriti totusi sa aveti bolul cu alune si berea la indemana, va propun solutia de mai jos. Ingenioasa sau ce? :)



Avantajul cel mai mare este ca masuta se poate trimite cu o miscare lejera inapoi de unde a venit fara ca nimeni sa banuiasca apoi prezenta ei in camera.

 Ramanem tot in zona sertarelor. Cred ca orice posesor de casa cu scara interioara, a amplasat sub trepte un sir intreg de rafturi, dulapuri si sertare. Nu stiu cati dintre acestia au insa sertare construite in trepte.


Daca rafturi aveti destule pentru lucrurile ce trebuie depozitate, in schimb camerele nu sunt atat de mari incat sa va permita pervaze late numai bune pentru citit, puteti folosi spatiul de sub scara pentru asa ceva. Este adevarat ca singura varianta in care vad acest lucru posibil este daca aveti si o fereastra care sa va scape de senzatia de claustrofobie :).


In cazul unei bucatarii micute, imi este foarte greu sa aleg intre locurile de depozitat vesela si restul obiectelor absolut necesare intr-un astfel de spatiu, si masuta cocheta cu bancute pentru servitul mesei. Cel mai bine este cand le poti avea pe amandoua, iar bancutele acomodeaza nu numai persoanele invitate la masa, dar si mare parte din obiectele din bucatarie.



Pentru ca am ajuns la capitolul bucatarie, ce ne facem cu cosul de gunoi care efectiv nu mai incape nicaieri. O solutie care imi place foarte tare este cea de mai jos. Nu numai ca rezolva rapid problema spatiului, dar arata si foarte bine.



Spatiile mici ridica o gramada de probleme. Nu doar ca este greu sa faci sa incapa toate lucrurile necesare unei familii, dar aduc in joc o noua provocare cand este vorba de intinsul rufelor la uscat!
Ce spuneti insa daca, in loc sa intindeti rufele pe toate caloriferele din casa visand la un balcon mai incapator sau in loc sa incercati sa va dati seama de ce cumpararea unui suport pentru uscat rufe care acum sta in mijlocul casei chiar si cand este nefolosit a parut la inceput o idee buna, ati avea uscatorul incorporat in alt mobilier din casa?



Este de inteles de ce nu ne dorim sa lucram si acasa, dar uneori nu avem cum sa evitam acest lucru. Pentru ca vrem sa aglomeram cat mai putin spatiul de acasa cu lucruri care tin strict de serviciu, va propun cel mai mic birou din lume :).


Va doresc spatii cat mai generoase si obiecte cat mai originale si interesante in jurul vostru! :)

Home Design Boutique

miercuri, octombrie 24

Scara

Cu totii cred ca ne dorim o scara interioara in casuta noastra, mai ales ca asta inseamna automat si un etaj, doua in plus. Nu, nu va duceti cu gandul acolo insa, pentru ca nu despre acest tip de scara ma gandeam sa vorbim azi, ci despre cea rudimentara, din lemn, folosita cand vrei sa urci mai degraba pe acoperis, decat la etajul urmator.

Ce vreau sa va propun astazi este scara din lemn folosita nu pentru a va ajuta sa ajungeti mai usor sa schimbati becul sau sa zugraviti tavanul, ci ca forma de decor.

Haideti sa va arat despre ce este vorba :). Veti vedea ca scara isi gaseste foarte usor locul in orice camera a locuintei, dar mai intai sa ne uitam la baie. E tare bine sa ai prosoapele la indemana, asezate ordonat pana le vine randul sa fie folosite.


  

Depinde numai de voi ce mod de impaturire si asezare a prosoapelor doriti sa alegeti sau care sunt obiectele de decor pe care sa le aduceti in baie: va limitati numai la prosoape sau includeti si rame foto, cutii, port farduri etc.


Este un loc foarte interesant pentru a pastra vesela, la indemana pentru servirea oaspetilor. Pentru ca este un spatiu aflat la vedere, alaturi de farfurii, castroane si pahare poate acomoda cu usurinta si cateva lumanari parfumate sau cateva ghivece mici si cochete!


In bucatarie, scara poate fi suspendata pentru a sustine tot felul de vase pe care vrem sa le avem la indemana cand gatim, de la site de toate marimile la polonice si linguri. Departandu-ne putin de bucatarie, putem crea cu ajutorul scarii un spatiu pentru luat masa.



Pasim usor in dormitor, sa nu trezim pe cineva :). Ce loc mai dragut si putin costisitor pentru insiratul esarfelor favorite? La nevoie, scara poate deveni oricand si un pantofar cochet.



O alta varianta de folosire a scarii presupune transformarea acesteia intr-un sir de rafturi care pot sustine fara probleme cele mai dragi poze, placute cu mesaje sau orice alte obiecte de decor vrem sa mai expunem.


Pentru ca mai avem foarte putin pana la inceputul iernii si implicit pana la febra cadourilor si a decoratiunilor de Craciun, va propun un nou model de brad gata impodobit si care isi poate pastra utilitatea si in restul anotimpurilor :).


Home Design Boutique


sâmbătă, octombrie 20

Intrerupatoare

Cand va ganditi sa schimbati aerul unei camere, cu siguranta va ganditi la ceva mult mai serios decat obiectul minuscul pe care vreau sa vi-l supun atentiei acum :). Lasati pentru alta data schimbatul canapelei, a perdelelor si, in general, a tuturor lucrurilor cu adevarat costisitoare si aruncati o privire in spre banalele intrerupatoare. Cu siguranta le folositi de cateva ori pe zi fara ca macar sa le aruncati o privire.

Ce s-ar intampla daca le-am inlocui cu oricare dintre variantele de mai jos? Cred ca ar obtine mai multa atentie de-a lungul vietii lor :). Prin urmare, va propun cateva modele, unele serioase, altele neserioase, cat sa va inspire in urmatoarele alegeri.








Dupa atatea modele in alb si negru, a venit momentul sa aducem un pic de culoare in viata noastra :) Fie ca preferati un model animal print, un pic mai mult de roz sau pur si simplu un model mai vesel, intrerupatorul poate capata oricare dintre aceste tendinte :).


Daca tot ne-am apucat de schimbat intrerupatoarele, n-ar fi rau sa ne oprim si prin camera copilului. Cred ca in felul acesta o sa tina minte sa inchida lumina la culcare. Posibil intradevar sa o redeschida si sa repete ciclul pentru inca vreo jumatate de ora, dar...macar nu mai uita :).


Daca lecitina nu mai are acelasi efect ca pana acum, trebuie sa fiti inventivi! Asta daca vreti sa nu aveti o surpriza neplacuta cand deschideti frigiderul :)



Va doresc spor si mai ales inspiratie la decorat! :)

Home Design Boutique




duminică, octombrie 14

Suport prosoape

Nu vreau sa credeti ca incep sa ma repet in subiecte, dar e adevarat ca aceasta tema a mai avut o data spatiul ei pe acest blog :) Daca vreti sa revedeti, va invit aici. Adevarul este ca pur si simplu e greu sa epuizezi un subiect atat de ofertant :) In al doilea rand, motivul pentru care avem de a face cu aceasta postare este ca, undeva, la orizont, avem de a face cu o posibila renovare a baii, ceea ce nu poate decat sa ma bucure! :)

Pentru inceput, ma gandesc sa incep cu o abordare mai moderna, schematica, simplista si foarte aerisita :)






Daca insa toate unghiurile astea drepte nu va impresioneaza, va propun cateva forme mai romantice, pline de floricele si modele complexe care pun in valoare si prosoapele in cauza.





Home Design Boutique


sâmbătă, octombrie 6

Portelan

Mai stiti pestele de ceramica pe care bunicii il aveau asezat pe televizor? Sau balerina din vitrina? Sau pescarul? Poate nu le-ati expune acum nici in ruptul capului, dar nu pot sa cred ca nu va trece un sentiment de duiosie prin inimioara si cateva amintiri frumoase prin fata ochilor.

Dar, sa lasam pestele albastru deoparte, pentru ca azi vreau sa va arat cateva obiecte de portelan care pe mine m-au uimit. Este vorba despre colectia Franz "Jungle Beauties" pentru care as instala, fara sa ma gandesc de doua ori cea mai mare vitrina, fix in mijlocul livingului, special pentru aceste capodopere.

Daca va ganditi chiar sa achizitionati vreo piesa, v-am trecut si preturile la care sunt disponibile acestea.


Ceainic, 109$


Vas pentru zahar cu capac, 69$



Solnite pentru sare si piper, 79$


Tava, 69$




Suport de lumanare, 99$

Tava, 375$


Pahar de martini din cristal austriac, 59$

Spor la cumparaturi! :)

Home Design Boutique