sâmbătă, februarie 11

Spatii de depozitare



Daca v-ati mutat de mai mult de un an, doi in casa in care locuiti in prezent....cred ca abia asteptati sa discutam  despre spatiile de depozitare! Nu stiu daca ati inceput deja sa va panicati in fata numarului mare de obiecte care se tot strang pana cand cu greu isi mai gasesc locul, dar recunosc ca mie mi se pare o provocare sa tot gasesc locuri noi unde sa le pot aseza.

Si asta mai ales cand sunt tot felul de lucruri de care pur si simplu nu ma lasa inima sa ma despart, desi sunt perfect constienta ca nu mai am unde sa le mai pun: amintiri, tot felul de suveniruri achizitionate in vacante in locuri unde nu voi mai ajunge prea curand etc.  

Asa ca trebuie neaparat sa gasim cateva solutii de depozitare, rapid rapid, mai ales daca casuta noastra nu ne permite un dressing absolut urias! :)

Incepem cu dormitorul!


Ei bine, asta numesc eu folosirea la maxim a spatiului pe care il avem la indemana!
Bine, ma gandesc ca poate nu vreti sa faceti sala de forta din dormitorul vostru si poate aveti suficient dezvoltati muschii de la maini pentru astfel de exercitii. Ne indreptam spre solutii mai putin provocatoare :)

Stim cu totii cu siguranta de varianta paturilor cu sertar dedesubt. Nu imi place ideea cutiilor cumparate de la Ikea pentru ca se umplu de praf si devin destul de greu de folosit dupa 2-3 luni :(



Intrebarea mea este insa, de ce sa ne oprim la un singur sertaras firav? Daca tot depozitam, hai sa mergem pana la capat cu curaj! E adevarat ca e tare bine sa mai facem si curat si o selectie drastica printre toate lucruile astea care ne inghesuie neincetat, dar totusi, cumva, nu cred ca vom ajunge vreodata la performanta de a avea ..prea multe spatii de depozitat!






In varianta alaturata obtinem si cateva sertare dar si un loc de dormit in plus!

Nu in toate camerele e loc din plin pentru un pat dublu, iar asa putem sa dispunem de un loc in plus de dormit pe care sa il valorificam doar in caz de nevoie :)








Daca preferati sa le dati invitatilor un pat pliant sau mai bine..sa nu ii mai invitati deloc, va propun mai multe sertare si chiar o scarita care sa va ajute sa ajungeti in pat! Scarita este, bineinteles, tot din sertare, cum altfel?!



Totul este sa nu aveti rau de inaltime! Iar daca aveti, mai bine sa folosim scarile si sa coboram la parter! ..Ca tot veni vorba de scari, poate credeti ca o data mutati la casa nu veti mai avea niciodata probleme cu spatiile de depozitare, asa cum aveati in micutul apartament. Ei bine, daca ne asiguram din timp ca am folosit toate spatiile cu intelepciune, s-ar putea sa nu mai avem dificultati in ceea ce priveste depozitarea :) 















Asadar, scarile! Ne putem juca cu o combinatie simpatica de sertare, rafturi si usi.

Daca ne dorim insa un sistem mai modern si mai usor de accesat, putem sa recurgem oricand la ..un pic de culisare! :) Sunt preferatele mele! Mi se pare ca arata senzational!


Daca va puteti mandri ca sunteti niste persoane foarte ordonate, puteti sa riscati si sa lasati toate obiectele acelea dragi la vedere, fara nici o usa care sa le mascheze, 

pur si simplu asezate frumos pe rafturi. Daca indrazniti! :) Recunosc, pentru mine chiar nu sunt o alternativa de depozitare, ar fi un haos total si un stres continuu la gandul ca intr-o zi va trebui sa le sterg de praf si sa le rearanjez pe toate! :)





Poate credeati ca am incheiat cu scarile, dar nu, mai am o singura idee sa va arat, foarte simpatica, pentru situatiile in care nu aveti spatiu in lateralul scarii!



Spatii mai putin asteptate de depozitare ne poate oferi si canapeaua din living. In afara de lada bine stiuta unde isi gasesc locul tot felul de lucruri de la lenjerii de pat la carti si poze si...cine mai stie ce, o solutie sunt rafturile incorporate in manerele canapelei, care altfel sunt pline fara nici o alta utilitate in afara functiei obisnuite a manerului :)


Intradevar, aspectul este unul mai degraba clasic. Daca va atrage mai mult insa un stil modern, mai degraba minimalist, va mai ofer o solutie foarte interesanta! :)


Sunt constienta ca oricare dintre variantele de mai sus de canapele presupun o anumita investitie in achizitia acestora, investitie pe care poate nu sunteti dispusi sa o faceti fix acum. Asta nu inseamna ca discutia se opreste aici! Putem folosi husa cu buzunare si problema este rezolvata! :)


Masuta de cafea ofera si ea posibilitati de depozitare, in afara sertarelor laterale bine stiute. Ce ati spune daca ridicam tablia de deasupra pentru a descoperi un nou loc secret stiut doar de voi?


Poate pentru camera unui adolescent, modelul de sus nu este chiar cel mai potrivit in materie de culori si de forma, dar cel de mai jos cu siguranta ii va fi pe plac!


Daca casa voastra permite spatii pentru banchetele acelea dragalase asezate sub pervaz unde puteti citi o carte sau pur si simplu admira natura de afara, sunteti cu adevarat norocosi! Si nu numai pentru ca va permite o noua locatie de depozitare, cu sertare la indemana, dar pentru ca sunt absolut superbe :)



Daca tot vorbim despre spatii un pic mai generoase, va amintesc si de bancheta care apare in mai toate filmele americane. Nu este discutie aprinsa purata intre doua personaje in dormitor, sa nu stea unul asezat pe asa ceva :)


Fie ca depozitati lenjeria, fie cuvertura sau pernutele de decor, este foarte utila. Din pacate in apartamentele obisnuite de bloc, nu prea am vazut-o sa incapa pe undeva :( .


Haideti sa dam o fuga si pana la baie sa vedem ce alternative gasim si acolo. 








Cada de la Keops mi se pare absolut superba, eleganta si moderna, cu spatii de depozitare suficiente pentru toate sampoanele din lume! :)



Cred ca sunteti de acord cu mine ca spatiile de depozitare isi pot gasi locul in cele mai neobisnuite locatii si poate in combinatii cu elemente de mobila la care nu ne asteptam, dar sunt mereu la fel de utile. De cele mai multe ori ne gandim ca un spatiu de depozitare nu poate fi decat unul acoperit, ascuns privirii de materiale opace, usi, oglinda etc. Daca totusi casuta noastra nu ne permite sub nici o forma un astfel de spatiu, va propun ultima solutie, la care chiar poate recurge oricine! 



Va urez o zi minunata, cu cat mai multe lucruri noi si interesante de depozitat! :)

Niciun comentariu: