sâmbătă, februarie 25

Tapet

Nu stiu cati dintre noi mai avem peretii acoperiti cu tapet, mai ales cand e mult mai simplu sa zugravim rapid o culoare draguta o data la cativa ani buni. In felul acesta avem siguranta ca nu ne vom confrunta cu acele umflaturi de tapet, fix cand ne e lumea mai draga.

Ei bine, poate nu sunteti de acord cu mine, dar tapetul mi se pare in continuare extrem de elegant si mai ales ofertant. Oricati zugravi ati aduna din lumea intreaga, nu veti reusi niciodata sa obtineti din vopsea lavabila un model atat de complex si minutios pe masura celor disponibile pe fasiile de tapet.



Varianta in care acoperim doar un perete cu tapet sunt sigura ca va este binecunoscuta. Mi se pare cea mai potrivita, varianta moderna, daca vreti, a aplicarii sale. Nu exageram sa imbracam toti peretii in tapet pana ne simtim ca intr-o cutie, aplicam tapetul doar pe un perete, o pata de culoare care va atrage intotdeauna privirile.


Daca totusi va doriti sa imbracati si ceilalti pereti ai camerei, pentru a nu avea senzatia de cutie cum spuneam mai sus, putem sa alegem:





...acelasi model de tapet pentru doi pereti, dar in culori diferite. Toti peretii sunt veseli, fara sa creeze nici o clipa senzatie de apasare, claustrofobie si alte alea :).










Sau putem alege chiar modele diferite de tapet, dar pastrand aceleasi culori de data asta, si sa le aplicam pe peretii aceleiasi camere. Si asta fie ca vrem sa tapetam doi pereti, in loc de unul singur...




...fie ca plusam si tapetam chiar trei! Efectul este mult mai placut fata de varianta in care imbracam absolut  toata camera cu acelasi model de tapet! Plus ca, nu ne plictisim! :)


O alta varianta care imi place foarte mult, este asortarea mobilei cu tapetul, mergand atat de departe incat sa replicam identic modelul din tapet. Stiu ca nu e neaparat foarte la indemana, dar putem improviza si sa ne apropiem cat putem de mult.



Poate nu reusim sa asortam chiar atat de multe elemente, dar daca descoperim un fotoliu macar care sa aibe modelul tapetului pe tapiterie, avem un castigator! :)

Foarte placut este si efectul obtinut prin folosirea de modele diferite, dar in culori complementare, chiar pe acelasi perete. O parte cu model si o parte intr-o singura culoare.


Pe langa faptul ca poate fi foarte elegant si sic, tapetul prezinta si alte beneficii, cum ar fi ascunderea unor rafturi discrete si interesante prin acoperirea lor cu fasia de tapet.






Nici nu iti dai seama pe ce sunt asezate ziarele sau cartile. Par suspendate pur si simplu in aer!





Majoritatea modelelor de tapet, cam orice forma ar lua, sunt bazate pe linii verticale. Probabil scopul este acela de a inalta camera, de a crea senzatia de spatiu. Daca nu aveti probleme cu ameteala, v-as propune si un tapet ...mai unduitor :).




Problemele vor aparea in momentul in care canapeaua va  va parea stramba si nealiniata cu restul mobilei. Daca incepeti sa aranjati in fiecare zi colturile si orientarea mobilei...nu e tapetul care va trebuie! :)








  

Renuntati putin la simetrie, nu poate fi chiar atat de rau. Va propun un model realizat de Surrealien, format din linii perfect paralele, doar ca, pe alocuri, ne facem de cap. Este absolut minunat!


















Tot vorbim despre pereti, de parca tapetul doar acolo s-ar putea aplica. Pana la urma si tavanul tot un perete este! Ce parere aveti daca lasam peretii verticali in pace, ii zugravim in ce culoare vreti voi si punem tapetul direct si exclusiv pe tavan? :) Este doar o idee :).


Revenind la peretii nostrii cei de toate zilele, ma gandesc ca poate modele de tapet cu forme abstracte repetitive nu sunt chiar pe placul tuturor. Poate v-ar face placere sa aveti natura mai aproape, sa va retrageti in alta lume.


Pretul pentru foto tapet poate fi destul de piperat, dar, daca ne tinem de regula cu tapetatul unui singur perete, vad ceva sorti de izbanda :) Pretul pleaca de la 250 lei. Dar, daca cautati mai asiduu decat am facut-o eu, poate gasiti si un pret mai avantajos.

Cred ca este imposibil sa nu te relaxezi intr-un asemenea cadru. Pacat ca stand pe canapea, nu vezi fototapetul insa.... :)

Pentru a ne face o idee mai buna, va propun sa urmariti filmuletul urmator: Idei de fototapet. Recunosc, mie mi-a dat bagat deja o idee in cap :) Voi ce ziceti?


In incheiere, nu imi ramane sa va urez decat inspiratie, idei bune si muuuulta rabdare pentru punerea lor in aplicare! Va pup :)




Niciun comentariu: