joi, august 16

Mobila inteligenta

Asa cum este normal sa ne placa oamenii inteligenti este normal sa ne placa si mobila inteligenta. Pe scurt, mobila care stie sa faca mai mult decat te astepti la prima vedere. Cei care au copii cu siguranta au achizitionat o gramada de accesorii, ce devin in scurt timp inutile, pentru a adapta casa de adulti la marimea relativ redusa a copilului :).

Spre exemplu, scaunele acelea dragute si deloc sigure pentru ca cel mic sa poata ajunge la chiuveta si sa se poata spala pe dinti. Mi se pare mult mai sigur si mai frumos daca dulapiorul de la baie are un sertar inchis ce se poate folosi pe post de treapta in locul scaunelului de care vorbeam mai sus.



In loc sa achizitionam intregul set de masa plus scaune/ bancute/canapea etc. va propun varianta urmatoare. Un set perfect pentru o singura persoana, care elimina orice alt mobilier nedorit din incapere si se incadreaza perfect in spatiile mici.


Mergand pe aceeasi idee, putem sa inlocuim micul birou de mai sus cu leaganul copilului. Balansul se poate produce mai usor, adormirea copilului la fel :)


Iar daca leganarea copilului nu vi se pare importanta, ideea mi se pare la fel de buna si in varianta ei statica. Cu atat mai mai geniali mi se par designerii acestui model, Sina Gwosdzik si Jacob Dannenfeldt, cu cat, dupa ce copilul a depasit varsta la care doarme intru-un astfel de patut, tot echipamentul se poate da peste cap si vom obtine un pat de o persoana absolut normal.





O combinatie de mobilier foarte interesanta este si cea de mai jos. Si daca v-am deschis cumva apetitul pentru masute de cafea ingenioase, va invit sa vizitati Home Design Boutique .


Ideea de mobila inteligenta provine si din faptul ca obiectlele de mobilier isi pot modifica functiile si scopul pentru care sunt utilizate. Acum este un scaun, in minutul urmator poate fi o tava usor de transportat.


O masa, aparent banala, poate ascunde si o alta fata decat cea utilizata in mod normal pentru servirea mesei. Ramane alegerea voastra ce anume vreti sa descoperiti in spatele tabliei sale.


Transformarea se poate aplica pentru multe elemente de mobilier, la fel de bine ca si pentru scari. Poate va ganditi ce surpriza ar putea oferi un sir de scari? Ei bine, cel de depozitar :).


Despre scari si cum pot fi ele decorate, se pot spune multe. Iata doar cateva idei care mi-au placut din prima clipa aici: Home Design Boutique. 

Va mai arat o idee si apoi va las sa va ganditi in voie la ce se poate aplica in casa voastra din cele de mai sus. Daca sunteti iubitori de verdeata, plante, flori in geam, cu siguranta aveti pe balcon o multime de ghivece. De ce sa nu oferiti in acelasi timp si un cuib pentru cateva pasari norocoase :).



Home Design Boutique



Niciun comentariu: