duminică, martie 4

Masuta de cafea

Masuta de cafea este cu siguranta elementul care nu lipseste din nici un living /sufragerie /spatiu comun sau oricum mai vreti sa ii ziceti. Poate alegeti sa aveti sau nu televizor in camera respectiva, poate preferati fotolii joase sau chiar doar niste perne confortabile puse direct pe jos, insa nu cred ca am vazut pana acum vreodata un living fara masuta de cafea! Si mi se pare foarte natural sa fie asa, pentru ca, desi micuta ca dimensiune, masuta de cafea este foarte utila pentru asezatul cartilor, revistelor, paharelor, gustarilor si, de ce nu ... a picioarelor dupa o zi lunga si incarcata!

Deci, va puteti imagina ca veniti acasa, va asezati pe canapea si in fata voastra .... este un spatiu gol? Vedeti? Exclus! :) Asa ca, haideti sa trecem la treaba!



Sa privim mai intai spre utilitate, pentru ca micuta masa de cafea isi asuma responsabilitatea pentru multe functii pe care le indeplineste cu succes. Si, de parca cele mai sus descrise nu ar fi de ajuns, va mai arat cateva idei. In primul rand imi plac foarte tare masutele extensibile! 

Nu ma intelegeti gresit, si extinse tot micute sunt, dar castigam rapid ceva spatiu in plus. Fie ca vorbim doar despre un spatiu de depozitare foarte usor de accesat si, in acelasi timp, ascuns privirilor indiscrete...

... fie ca vorbim despre o noua utilitate ce ne poate fi de mare folos cand nu vrem sa parasim livingul si preferam o cina tarzie in fata televizorului.




Daca nu va place varianta clasica din lemn, nu va faceti griji, modelul se preteaza foarte bine si pentru un decor mai modern, bazat pe inox.
La inceputul povestirii va spuneam despre absenta fotoliilor din living si inlocuirea lor cu perne mari si confortabile pentru statul pe jos, un imprumut al modelului asiatic. Va arat o masuta extensibila care se potriveste de minune si unui astfel de decor.


Ramanand la capitolul masutelor extensibile, putem descoperi nu doar spatii de depozitare si luat masa, ci si functii cu totul noi pentru o biata masuta de cafea :)


Poate vreti sa si pregatiti ceva in fata televizorului, nu doar sa serviti cina! Ma gandesc ca este posibil ca in mijlocul emisiunii preferate sa va dati seama ce bine ar prinde niste paine prajita la pastele pe care le aveti in meniu! Dar, cum casa voastra are, mai mult ca sigur, si niste pereti care se pot innegri rapid de la fum, poate mai bine nu! :)

Asta nu ma face sa renunt complet la ideea unei mici flacari romantice in sufragerie, asa ca va mai propun o varianta, un pic mai pe gustul meu.


Pentru ca ne departam putin de sfera utilitatii cu ultimul model, haideti sa mai ramanem un pic in zona aceasta a designului. Ce face un mobilier mai interesant si mai interesant ca idee de design? Faptul ca ajunge sa nu mai semene deloc cu varianta clasica! Acelasi principiu se aplica si in cazul de fata. Priviti acest model pe care l-am gasit pe Fopple. Cu siguranta, daca nu avea cele doua cani si ziarul frumos asezate pe ea, nu v-ati fi imaginat vreodata ca este o masuta de cafea!


Din ciclul, ghici ciuperca ce-i, va prezint si urmatorul model pe care l-am gasit pe parehe.com. Va imaginati cum ar trebui sa arate restul camerei in care asezati o astfel de masa? Ma gandesc ca cel putin spectaculos!


Revenind insa la niste masute pe care sa le si putem recunoaste in primele cateva secunde de cand le privim, va propun urmatorul model pentru iubitorii de o revista buna.


Da, stiu, degeaba va ard degetelele sa rasfoiti una dintre revistele de mai sus ca pericolul de dezechilibru al mesei este prea mare pentru a indrazni sa sustrageti una. Incercam o varianta mai permisiva!


Daca doriti sa aveti o panorama mai generoasa asupra titlurilor si a copertilor, va propun modelul urmator, de pe magnussen zed. Va avertizez insa, pretul trecut in dreptul masutei este de 411 euro.



Daca totusi va place cititul, dar nu prea, varianta de mai jos este cu mult mai potrivita :). Are stabilitate, nici o urma de fragil si nici pretul nu este colosal de mare!



Daca insa dupa atata citit, v-a lovit cumva inspiratia si ati vrea sa dati frau liber creativitatii literare...sau pur si simplu sa notati un numar de telefon si adresa celui mai sic magazin de pantofi cu reduceri, e momentul sa ne uitam la modelul urmator. Mi se pare ca intotdeauna am nevoie de un pix si o hartie, oricat de multe informatii poate memora telefonul mobil. De aceea port mereu asa ceva in geanta. Partea proasta e ca de cand le-am pus in geanta... nu le-am mai gasit. In cazul masutei de mai jos, macar sunt la vedere! :)


Ca tot vorbeam de scris, cum ar fi sa poti lasa un mesaj iubitului pe masuta de cafea, o declaratie de dragoste, scurta si la obiect, pe care sa o vada in fiecare dimineata la plecare catre birou?


Si da, cata vreme rujul nu este pe gulerul camasii, este ok! :)

O alta varianta de interesant / spectaculos / neobisnuit o regasim in cazul masutelor de cafea ce imprumuta design-ul alor elemente din viata noastra. Imi place in mod deosebit asocierea de alb negru.




Ambele modele si cel de pe interiordesignhouses.ro si cel de pe ehomedecorator merg pe acelasi model de alb si negru, de elemente identice suprapuse. Mi se par cu adevarat frumoase, chiar daca nu ma vad in fata nasului cu un picior gigantic, fie el si unul din material plastic! :)

In incheiere, va propun inca doua modele: unul pentru doamne, cat se poate de feminin si elegant...


... si unul pentru domni, o combinatie de alb si negru, foarte potrivit pentru o casa de burlac si pentru o petrecere cand berea trebuie sa fie aproape!






Nu pot decat sa va doresc o masuta de cafea care sa va satisfaca atat creativitatea cat si simtul practic si un pret numai bun pentru o achizitie noua!
O saptamana minunata!



Un comentariu:

doina spunea...

cu toate selectiile tale interesante mi s-a facut pofta de o cafea cu fetele "la masuta"