duminică, aprilie 21

Bucatarie deschisa

Tot mai mult in apartamentele noi vad peste tot bucatarii deschise. Nu sunt chiar cea mai mare fana a lor, dar daca trebuie, trebuie :). Ma gandesc insa ce alternative sunt astfel incat sa avem mai mult decat bucataria clasica deja intinsa in linie dreapta pe un singur perete. Cum o delimitam de restul camerei, o lasam sa fie bucatarie sau o "ascundem" bine astfel incat sa para doar un alt perete cu mobilier al livingului.

Varianta cu care incepem este ghici ciuperca ce-i, nici nu stii ca e bucatarie, dar totusi e! :) Aceleasi culori in toata camera, un 2 in 1 in care nu prea iti dai seama ca exista de fapt si un 2. Cel mai important, pata de culoare care scoate spatiul dintr-o atmosfera sobra si rece, chiar daca materialele si liniile duc in directia aceasta.


Nu sunt nici pe departe un fan al inoxului si, in general, culoarea gri ma lasa rece...pentru ca asta si e scopul ei :). Cu toate acestea, modelul de mai jos mi se pare genial. Podeaua de lemn indulceste mult efectul griului care acopera tot si toate, iar masa lunga delimiteaza cu succes bucataria de living.



Pentru ca tot vorbeam mai sus despre cum obtinem o camera calda si primitoare, unde te poti aseza oriunde extrem de comod, modelul de mai jos indeplineste toate aceste conditii. Chiar daca avem gresie pe jos, culoarea este tot cea a lemnului iar delimitarea podelei intre living si bucatarie se face cu un covor pufos pe care abia astepti sa te afunzi cu talpile goale. 

Tot mobilierul este in culoarea lemnului, cu accente de inox in bucatarie in zona electrocasnicelor. Ferestre luminoase, plante verzi, pernute confortabile atat pe scaunele de la bucatarie cat si pe canapeaua din living, plus un mic semineu care completeaza perfect atmosfera romantica.


De cele mai multe ori, bucataria deschisa imparte aceeasi camera cu livingul. Daca nu va impacati foarte bine cu ideea de a privi de pe canapea cum se pregatesc cele mai delicioase placinte fara sa aveti voie sa gustati, o alta solutie este sa avem bucataria deschisa in dreptul holului.



Daca nu putem avea bucataria deschisa asezata pe doi pereti, putem sa creem senzatia de colt prin forma mobilei care desparte spatiul prajiturilor de cel al livingului. In continuare, avem in aceeasi camera bucatarie, dining si living, plus un hol de trecere, toate la un loc fara sa creeze nici o clipa senzatia de aglomeratie.


Daca va deranjeaza ca nu va puteti uita la televizor in timp ce spalati vasele, puteti incorpora chiuveta in blatul unde serviti si masa. In cazul acestui tip de decor, foarte potrivite sunt lampile cu picior care coboara mult din tavan, subliniind demarcarea dintre cele doua spatii.


Daca pana acum toate blaturile pe care le-am vazut apartin bucatariei, in modelul de mai jos blatul se imparte intre cele doua spatii. Astfel, partea dinspre bucatarie poate fi folosit ca spatiu de depozitare pentru vesela, iar partea vizibila din living ca spatiu de depozitare pentru carti, obiecte decorative etc.



Un decor de bucatarie care imi place foarte mult este cel care replica restaurantele americane tip dinner. Privind modelul de mai jos ma astept sa apara cineva din clipa in clipa cu niste pancakes americane aburinde, cu miere si fructe feliate, alaturi de un lapte cu cacao fierbinte :).


Va doresc sa gasiti decorul care va aduce in fata ochilor cele mai frumoase amintiri si care sa va bucure de cate ori intrati fara sa simtiti nevoia sa schimbati nimic in culorile si materialele alese.

Spor la decorat!



Home Design Boutique

Niciun comentariu: