joi, ianuarie 5

Usi de interior

Poate va asteptati sa continui cu o discutie despre diverse alte accesorii de agatat pe perete sau te mai miri pe unde, dar ...nu! O cotim usor la dreapta si abordam direct si fara retineri urmatorul subiect: usile de interior! Recunosc, sunt primele la care ma uit. Prefer o casa mobilata "scheletic" din lipsa de finante dar cu niste perdele/draperii si usi superbe. De acolo se poate construi, pas cu pas o casa minunata. 

Sunt de acord ca schimbarea usilor reprezinta o cheltuiala semnificativa, mai ales daca ne gandim ca trebuie si instalate, dupa care urmeaza distractia cu zugraveala. Dar, totusi, insist sa sustin ca merita! Schimba intreaga fatada asa cum o fac si perdelele, mai ales cand sunt insotite de draperii alese cu gust.

Pentru ca imi place sa ma joc cu diversele elemente din casa, va dati seama ca nu o sa detaliem prea mult ideea usilor pline simple. In primul rand pentru ca, simple fiind, nu implica prea multa creativitate si in al doilea rand pentru ca subiectul s-ar fi oprit inainte de a incepe. Nu cred ca mai e ceva de adaugat pe marginea lor. Sunt de acord ca sunt mai mult decat potrivite pentru birou, dar, cum stam destul de mult acolo pe timpul zilei, nu cred ca vrem sa le luam cu noi si acasa dupa programul de lucru! 

Prin urmare, lasati usile pline si simple la birou si, acasa...sa fim creativi! :)  Usi care lasa lumina sa intre, care indulcesc casa si te fac sa te simti ca in vacanta. Fie indraznim si ne asumam culoarea alba...



...fie mergem pe linii mai prudente si alegem culoarea lemnului.
Oricum, in ambele cazuri, langa o astfel de usa, sectionata in patrate, dau foarte bine tablouri cu dimensiune apropiata, care replica modelul mai departe pe perete, creand o coerenta a elementelor.




Daca casa va permite, nu va feriti nici de usile cu geam de sus pana jos. Arata spectaculos! Pe langa faptul ca ofera o aderenta de invidiat pentru aplicarea stickerelor. Prin urmare, puteti schimba modelul ori de cate ori doriti cu investitie minima :) .













O gama foarte variata de modele de usi din sticla, asa cum sunt cele alaturate, le puteti gasi la Exclusive Doors. Sunt foarte reusite si pot spune ca sunt printre putinii care chiar dau dovada de originalitate.


Un alt model care mi se pare de-a dreptul artistic este cel din fier forjat. Este de impact si creeaza asteptari mari pentru tot restul casei :) .


Pentru camera celor mici nu mi se pare nimic mai captivant ca senzatia de casuta a povestilor. Pana la urma asta e lumea lor si nu vad de ce i-am priva de acest lucru. Este singura varsta la care se pot bucura cu adevarat si fara retineri de ea. Fie ca vorbim despre povestile cu zane...











... fie ca recreem imaginea unei cabine de vapor, este spatiul lor de joaca si trebuie sa il tratam ca atare. Avem destul timp pentru usi serioase tot restul vietii. Sa ii lasam mai intai sa se bucure cu adevarat de etapa asta.


Bine, fie, nu ma lasa inima sa ignor complet subiectul usilor pline. Va propun sa facem un compromis! Usi pline, dar....facem ceva cu peretele din jur si sunt de acord, arata adorabil!

...sau, le alegem in culori atat de vii, incat devin opere de arta, punctul de culoare al camerei, atractia casei!


...sau alegem usi diferite la fiecare camera! Inteleg simetria, dar chiar nu e plictisitor sa ai usi identice la absolut toate incaperile? Mai ramane sa punem si aceeasi mobila, aceleasi culori si ...ne simtim ca intr-o garsoniera. Avem mai multe camere, avem...mai multe lumi! Si personal, imi place sa vizitez cat mai multe astfel de lumi! 


...sau alegem o deschidere neobisnuita si surprinzatoare!



...sau alegem usa capitonata si o asortam cu un element identic din punct de vedere culoare si model tapiterie!


...sau...ce ziceam? Ca nu ma dau in vant dupa usile pline? Hmm..... :)

Daca nu sunteti decisi pentru un anumit model si imaginatia inca umbla creanga, va recomand sa va personalizati propriul model, accesand 


Nu numai ca veti putea vedea cum arata diferite tipuri de materiale combinate, dar veti putea alege si culoarea sau finisajul dorit.

Oricare ar fi alegerea voastra, va urez rabdare in selectarea modelelor preferate...si grija de casa voastra! :)




3 comentarii:

Fitted spunea...

mi-am schimbat de curand usile din casa (toate!!)..ma asteptam sa fie mare bataie de cap pentru ca imi doream ceva care sa arate bine, sa fie si din material rezistent...am reusit sa rezolv rapid treaba cu usiinterior.ro. f multumita am fost si nici nu am dat faliment :D

Veronica spunea...

@AleXandra: nu pot decat sa ma bucur si sa iti doresc sa poti schimba tot ce vrei prin casa oricand vrei, fara faliment si bataie de cap, doar cu multa placere :)
Te mai astept pe blog :).

Anonim spunea...

Foarte frumoase :)