marți, august 7

Vin

Am ajuns la concluzia ca, desi nu beau alcool, paharul cu vin este de neinlocuit in numeroase situatii, fie ca este vorba despre o cina romantica sau despre o intalnire cu prietenii, ca vreti sa organizati o degustare pentru amuzament, sa tineti un toast sau sa sarbatoriti o aniversare.

Astfel incat, m-am gandit cum si unde putem expune vinul pentru ca oaspetii sa isi poata alege sortimentul pe care doresc sa il incerce. Pentru inceput, trebuie sa va ganditi cam cate sticle de vin aveti in plan sa pastrati in casa. Daca numarul nu este unul foarte mare, puteti folosi tot felul de suporturi, disponibile peste tot pe piata, care sa asigure eventual si o expunere a etichetelor, dupa plac.

 























Nivelul urmator ca si complexitate in materie de suporturi de vin ofera spatii nu doar pentru sticlele din colectie, dar si pentru pahare, respectiv un spatiu pentru asezarea sticlei desfacute din care se serveste. Toate adunate la un loc, intr-un mod compact si util.




Daca tot vorbim despre colectii, inseamna ca numarul sticlelor de vin deja a crescut. Prin urmare, daca nu avem spatiu pentru o crama in toata regula, facem un compromis si achizitionam in schimb piese de mobilier special concepute pentru depozitarea sticlelor de vin. Arata exact ca o comoda, doar ca, in loc de sertare doldora cu prosoape sau sosete, avem rafturi concepute special pentru asezarea sticlelor.




Sa vorbim un pic si despre camera unde putem depozita / expune sticlele de vin - unde le serviti nu ma priveste! :)  O posibilitate ar fi asezarea sticlelor in spatiul de sub scari. Cateva sertare usor de accesat, un spatiu unde copiii, catelul, pisica, iguana etc. din casa nu pot da peste sticle si nu pot provoca accidente nedorite. Posibil ca nimeni sa nu mai aibe voie sa tropaie pe scari de teama sa nu deranjeze sticlele in vreun fel, dar mi se pare ca arata prea bine ca sa nu va asumati riscul.


O alta varianta ar fi pastrarea sticlelor in bucatarie. Le aveti la indemana in cazul in care gatiti un preparat care necesita si un strop de vin. Suportul de vin poate fi incadrat perfect in mobilierul de bucatarie alaturi de vesela si de alte ingrediente specifice.



Daca spatiul din bucatarie este atat de generos incat sa va permita si o insula, atunci cu siguranta varianta cea mai buna este sa incorporati aici suportul pentru vin. Ce poate fi mai usor? Doar te apleci putin de pe scaun si alegi vinul care se potriveste cel mai bine felului de mancare servit.




Iar daca trebuie sa dai o fuga pana la un prieten aflat la necaz, se gaseste loc pe bicicleta si pentru o sticla de vin cadou :).



Degustare placuta!

Home Design Boutique

2 comentarii:

doina spunea...

Bicicleta este favorita mea !!

Veronica spunea...

Daaa, parca ma si vad pornind la drum cu ea :).