duminică, decembrie 16

Ferestre

Nu ma intelegeti gresit, imi place la nebunie micul meu apartament, in care am reusit sa decorez totul dupa bunul plac :). Dar, daca ar fi sa pot schimba un singur lucru, nu ar fi marirea spatiului, asa cum probabil v-ati gandi in primul rand, ci ferestrele! Forma, dimensiunea lor, spatiul unde sunt asezate, toate ar capata un nou aspect!

Este adevarat ca putem face cateva mici modificari si la o casa gata construita, motiv pentru care am inlocuit deja cele doua ferestre obisnuite ale livingului cu o singura fereastra mare cat toata latimea peretului, avand alaturi usa care da spre balcon. Cu toate astea, prea multe alte "interventii" nu cred ca mai sunt posibile.

Prin urmare, va voi arata mai jos cateva variante pe care sigur le-as avea pe lista daca as incepe sa construiesc o casa, fix dupa pofta inimii mele :).

Fereastra de mai jos este un exemplu perfect: trei geamuri alaturate pentru a forma un pervaz lat, suficient de generos pentru flori, carti, o cafea buna sau pentru ..un moment de visare :).



Intotdeauna am avut o slabiciune pentru ferestrele rotunde. Probabil pentru ca nu am intalnit pana acum niciodata forma aceasta intr-un apartament! Mi se pare un model romantic, interesant si mai ales, potrivit pentru orice incapere.

  

Fie ca este unica fereastra din camera, fie ca este o completare la o fereastra clasic dreptunghiulara, gemuletul acela rotund este din cale afara de chic! O alta forma interesanta de fereastra, mai ales cand da catre o terasa, este cea care porneste din podea. Daca una dintre ferestre este rabatabila astfel incat sa permita iesirea catre gradina, efectul este complet!


Daca spatiul nu permite un cerc perfect, nu renuntam de tot, asa ce spuneti de jumatate? Impartim fereastra astfel obtinuta in doua si decideti voi cum doriti sa se deschida.



Iar daca vorbim despre un perete de mansarda, atunci jumatatea de cerc de mai sus este cu atat mai interesanta! Puteti zugravi doar grosimea peretelui ce incadreaza fereastra intr-o alta culoare care se regaseste eventual in mobila camerei, puteti aplica un model in dungi verticale..dar, mai intai sa avem mansarda si fereastra pentru ca apoi zugravitul chiar nu mai e o problema! :)



Un spatiu unde mi-as dori cat mai multe ferestre, chiar daca nu neaparat cu "acces" privirii spre exterior, este baia. Aici cu siguranta pot spune ca in apartament nu avem vreo sansa la un asemenea decor. Important este insa sa stim ce ne dorim, este primul pas :).


Daca insa sunteti atat de norocosi incat privelistea este una care merita vazuta, nu mai pierdeti timpul cu ferestre mate, rotunde sau semicerc, treceti direct la ferestre cat mai mari si cat mai numeroase si .. admirati peisajul!


Daca nu va puteti decide la un singur model de fereastra si vi se pare mereu ca altul decat cel ales ar putea fi mai interesant, nu va limitati, alegeti-le pe toate si ..armonizati-le! :)

Spor la decorat!

Home Design Boutique


Niciun comentariu: