duminică, martie 11

Bai de vis

Zilele acestea sunt in discutii aprinse privind renovarea baii. De aici o mie de idei, apoi o mie de probleme dat fiind dimensiunea limitata a baii pe de o parte si maretia ideilor pe de alta parte. Adica, nu v-ati dori macar un semineu in baie sau o cabina de dus alaturi de o cada incapatoare? Sau toate la un loc? Dar o fereastra deasupra baii? Si credeti-ma, pot sa o tin asa pana diseara!

Realitatea ramane insa aceeasi: baia este micuta si neincapatoare pentru multitudinea de idei care se inghesuie care mai de care sa prinda loc mai in fata! :)

Astfel incat, trebuie sa ma credeti ca nu imi sta mintea la altceva. Prin urmare, va propun cateva bai de vis si sper sa va ofere ceva inspiratie in proiectele voastre viitoare de renovare.


Ca sa nu avem discutii, va spun de la bun inceput ca, asa cum va deveni foarte evident in imaginile urmatoare,  imi plac enorm de tare cazile cu picioruse care dau aerul acela clasic si te trimit undeva in alte timpuri.. 

Imi plac baile care nu au doar obiectele de mobilier absolut obisnuite, ci  si elemente pe care le regasim de obicei in alte camere, imprumutand in acest fel ceva din aerul unui living sau a unui dormitor. Imi plac la nebunie baile care au cate un fotoliu, o canapeluta, perdele si draperii la ferestre in loc de jaluzele din material plastic.



Baia arata absolut splendid cu tapet pe pereti, cu mocheta si covoras la fel ca cel din living, in loc de gresie si faianta. Da, stiu, nu e la fel de practic..dar nu despre practic vorbesc eu aici, ci despre o baie de vis si despre cat de mult ne putem apropia de ea :).


Da, stiu, cati dintre noi ne putem lauda cu asemenea spatii in baie? Nu zic ca n-ar fi asa, dar pe de alta parte putem imprumuta idei si sa le adaptam la baile noastre mai micute! De exemplu, mi-a placut foarte tare ideea baldachinului. Iat-o aplicata si intr-o baie cu dimensiuni mai reduse. Poate nu ne incape si fotoliul, dar o oglinda intalnita mai degraba in dormitor si un baldachin din voal transparent si baia capata deja un aer...asa de romantic! :)


Daca tot am ajuns la capitolul acesta, va mai propun un model de baldachin...Si sa nu ma intrebati cum se poate adapta la o baie micuta si fara fereastra ca inca nu mi-am dat seama! :)






Trebuie insa sa recunoasteti puterea accesoriului. Poate nu este nimic altceva deosebit in baia alaturata, dar perdeaua de margelute o scoate complet din anonimat!
Oare cum o fi sa faci baie intr-o cada mov pe interior?.. :)










Daca tot vorbim despre puterea accesoriului, trebuie neaparat sa va arat o cada absolut fabuloasa. Si, va previn, are picioruseee!!!!


Revenim la obiectele de mobilier caracteristice altor camere in mod normal si pe care le aducem in baie. Ce spuneti de un semineu? :)


O alta atractie pe care o regasesc in multe dintre aceste bai superbe este fereastra! Baia mea micuta nu are parte de asa ceva, iar cei mai multi dintre noi ne putem bucura cel mult de un ochi de geam. Imaginati-va o fereastra generoasa ...





















... sau chiar mai multi pereti din sticla!


















Avansam pe ideea aceasta, si legam cada de o mini piscina neacoperita... si asta doar pentru a face trecerea mai naturala catre o baie in ocean! :)




























Chiar daca nu ne bucuram de apropierea oceanului, o fereastra generoasa este de-a dreptul superba si in  cazul unei bai aflate intr-un apartament in mijlocul orasului. Doar ca distanta pana la blocul vecin trebuie sa fie de asemenea foarte generoasa!


Daca totusi distanta poate deveni o problema, nu renuntati la frumoasa fereastra pana nu testati mai intai cum va descurcati cu un geam usor mat, care nu permite o imagine clara in interiorul baii voastre.



Sper ca v-am ajutat sa va inspirati si sa aveti curaj sa va ganditi la o redecorarea a baii care sa aibe in vedere mai mult decat un model nou de faianta si gresie! :)



Cu drag,
Home Design Boutique

Un comentariu:

Admin spunea...

Absolut fascinante aceste bai, unele dintre ele pot fi "confundate" chiar cu alte incaperi, precum un dormitor sau living.
Sunt bai la care viseaza oricine, bai cu aspect unic, elegant si chiar regal.

http://construct-amenajari.blogspot.ro.