Inca un proiect care asteapta de ceva vreme in casuta mea este blaconul meu nerenovat! Ceea ce l-a tinut atata vreme pe loc este forma si dimensiunea lui ciudata, in sensul ca are cca 1m latime si se intinde pe tot apartamentul. Deci, aici provocare, cum sa faci din el un spatiu interesant si util, in conditiile in care nu poti aseza pe el nici macar un scaunel fara sa impiedici total trecerea dintr-un capat in altul!
Si cum banuiesc ca aveti cu totii probleme de genul asta, mai mici sau mai mari, m-am gandit sa impartasesc cu voi cateva idei de decor pentru aceste spatii care pot deveni o oaza de relaxare cu putin efort. Sau cel putin eu asa mai sper inca! :)
Mi-am zis ca e cazul sa ma organizez un pic. Asadar, ce poate face balconul sa arate mai putin a zona de depozitare si mai mult a ...coltisor de rai? :) O luam dinspre exterior spre interior. Cu siguranta, cel mai mult ajuta privelistea. In cazul in care va numarati printre norocosi, conteaza destul de putin decorul balconului propriu zis, pentru ca cine mai are ochi pentru el? Asa ca, va invit sa aruncati o privire pe geam afara si daca vedeti o panorama precum cea de mai jos, sariti postarea aceasta, nu este pentru voi! :)
Ceea ce ma atrage foarte mult la un balcon, este sa iau micul dejun afara, sub razele soarelui de dimineata, un croissant frantuzesc si o cafea buna, sau un fresh de portocale si o omleta fierbinte. Prin urmare e musai sa incapa o masuta rotunda si doua scaune.
Daca totusi spatiul nu ne permite, nici o grija avem solutii care inlocuiesc masutele rotunde cu variante ce ne permit in continuare micul dejun la aer curat. Daca ulterior nu va mai este necesara, se poate demonta usor si depozita pana la urmatorul mic dejun.
Daca tot vi se pare ca este prea mare si ca ocupa prea mult din spatiu, si da, ma uit la balconul meu si va inteleg, tot nu e cazul sa disperati, solutii se mai gasesc!
Am sarit masa de pranz asa ca, recunosc, fac ce fac si tot revin la acest subiect. Prin urmare, daca tot vorbim despre luatul mesei in aer liber ... poate facem si un gratar?
Cred ca mai bine fac o mica pauza, imi fac rapid un sandvis si continuam apoi, pentru ca asa....nu cred ca veti scoate de la mine altceva decat niste retete eventual ce pot fi gatite cu succes pe balcon! :)
Frumusetea balconului este data si de podeaua pe care o alegem. Astfel incat, va rog, haideti sa lasam gresia pentru alta data, oricat de frumoasa ar putea fi ea, si sa alegem un covor de interior, exact cum ati face intr-un living. Mai exact, sa transformam balconul intr-o alta camera a casei prin mobila si accesorii. Un living descoperit unde puteti citi o carte, asculta muzica sau naviga pe internet pentru a afla cum va puteti decora balconul! :)
Trecand la pasul urmator ca nivel de indrazneala, va propun sa vedem cum ar arata podeaua balconului acoperita cu pietris. In felul acesta nu mai incercam sa pastram senzatia de interior cand mergem pe balcon, ci din contra, sa evidentiem cat mai mult faptul ca am schimbat mediul.
Fie va luati alta pereche de papuci pentru afara sau va cumparati un covoras de incredere pe care sa lasati toate pietricelele acelea mici cand reveniti in interior.
Important este ca, atunci cand pasiti afara, chiar sa simtiti ca se schimba mediul si nu doar pentru ca dati cu nasul de aer proaspat.
O alta alternativa la podeaua acoperita cu gresie este parchetul, bineinteles asta daca aveti balconul inchis astfel incat sa nu patrunda ploaia pana la el. Rezultatul insa merita din plin, pentru ca lemnul parchetului arata foarte foarte bine in acest decor.
Daca v-ati dorit intotdeauna o casa pe plaja si daca iubiti marea cel putin un sfert din cat o ador eu, varianta ideala pentru podeaua balconului va fi cu siguranta...nisipul! Da, stiu, deja ne departam mult de conventional, dar nu am promis nici o clipa ca vorbim despre un balcon obisnuit, tern si neinteresant, nu?
Nu merg atat de departe incat sa va amintesc sa puneti pe lista de cumparaturi crema pentru protectie solara si prosopul de plaja, dar ati prins ideea :).
Oarecum in acelasi ton cu plaja de mai sus, un accesoriu care mi se pare ca inveseleste imediat orice balcon este umbreluta plina de culoare, care transforma intr-o mica oaza de umbra si balcoanele neacoperite.
Fie ca este vorba despre o umbrela clasica pe care o montam cu usurinta noi insine, fie ca alegem o tehnica mai avansata pentru a carei instalare ne trebuie o intreaga echipa, rezultatul este la fel de relaxant :).
Un alt accesoriu care ne duce in zona litoralului, este format din draperiile acelea din panza alba de doc pe care le putem agata pe marginile balconului nostru, creand acea zona de relaxare pe care o caut.
O modalitate de decor pentru balcoane, destul de des intalnita de altfel, este improspatarea acestuia cu plante. Fie ca alegeti dintre cele care infloresc, fie ca mergeti pe exotic, un plus de oxigen nu strica niciodata.
Daca dimensiunea balconului insa nu va permite pomisori si ghivece gigant, iar jardinierele asezate in exterior care va ajuta in salvarea spatiului nu sunt chiar pe placul vostru fiind mai mult pentru placerea celor care privesc din afara balconul, va propun urmatorul model de ghiveci de la Greenbo.
Pentru ca mi s-au parut foarte interesante si practice, prevazute cu toate accesoriile necesare, va atasez si un filmulet de prezentare: Ghivecele Greenbo pentru balcoane .
Daca aveti posibilitatea sa renuntati la peretele dintre camera si balcon si sa il inlocuiti cu niste ferestre enorme care sa se poata deschide atunci cand vremea o permite, efectul ar fi cam asa...
In concluzie, va doresc sa aveti parte de balconul visurilor voastre, oricat de nebunesti si absolut neobisnuite ar fi ele!
Cu drag,
Home Design Boutique
Un comentariu:
in loc de scaun care sa ocupe mereu loc, poti onlocui cu un covoras pe jos si una-doua perne de podea. ccam ca asta
http://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.thehome.ro%2Fcumpara%2Fperna-pentru-podea-623&ei=u0K5VNqoNsn4UI3og7gG&psig=AFQjCNHv68Hsku3v16YKIucKVqOy8BtdTQ&ust=1421513786229996
Trimiteți un comentariu