joi, martie 8

Flori si vaze

La multi ani, doamnelor! Sa aveti o primavara minunata, cu toate bucuriile si surprizele frumoase pe care vi le puteti dori! :) Pentru ca stiu ca avem casa plina de flori zilele astea, cu siguranta ca o mare problema este deja unde sa le mai asezam, astfel incat sa ne putem bucura in voie de prospetimea si parfumul lor. 

Prin urmare, m-am gandit sa va ajut cu cateva solutii pentru pretioasele floricele care, pe langa frumusetea lor si darul de a inveseli orice spatiu, va aduc cu siguranta si un zambet pe buze la gandul persoanei dragi care vi le-a adus in dar. Da, stiu, deja v-a inflorit un zambet pe buze!  :)



Mi-a placut foarte tare ideea vazelor suspendate pe perete :). Daca nu obisnuiti sa aveti tot timpul flori in casa, le puteti umple cu pietricele colorate, cu pene, spice de grau uscate sau chiar cu apa colorata.




Daca dati dovada de ceva mai multa indrazneala in alegerea unui model de vaza suspendata care va permite sa va indepartati destul de mult de forma obisnuita, va propun modelul creat de Harry Allen. La fel ca si in cazul de mai sus, daca nu aveti tot timpul flori in casa, le puteti inlocui, pana la urmatorul gest frumos din partea apropiatilor, cu lumanari de decor.



Nimic de zis, puteti oricand sa cautati o vaza cat mai moderna, cu o forma cat mai neobisnuita si mai surprinzatoare, genul acela care, la prima vedere, te face sa spui "ghici ciuperca ce-i" si dureaza un pic pana revii si cu raspunsul. Cu siguranta veti gasi modele absolut surprinzatoare pe care le veti achizitiona cu mare placere, chiar daca pretul poate va face o mica gaura in bugetul familiei. 

  
Astazi insa mi-am propus sa va duc intr-o alta zona, aceea in care folosim obiecte comune din casa si le transformam subit in vaze dragalase si cu personalitate. Pana la urma, este destul de greu sa il saruti pe iubit drept multumire la primirea florilor si apoi sa dai imediat fuga sa cumperi o vaza pe masura. Nu de alta, dar s-ar strica momentul :).
Astfel incat, daca aveti cateva cesti desperecheate, punteti-le pe cate o farfurioara si devin niste vaze absolut adorabile, asa cum le-am gasit pe incasa.ro.


Iar daca sunteti dispuse sa sacrificati un set intreg in acest sens, cu atat mai bine! Puteti pune aceleasi flori, sau, avand in vedere ca vazele - cani fac parte dintr-un set, puteti sa puneti in fiecare cana alt aranjament, cu alte culori si alte feluri de flori.



De la cani trecem direct la sticle! Fie ca le lasam in forma lor initiala, fie ca le invelim in hartie colorata, punem una sau mai multe flori in fiecare, modalitatile de asortare si de decor sunt nenumarate. Efectul este insa foarte proaspat si cald.



Daca se intampla sa aveti prin casa o stropitoare din aceea cu care udam gradina in copilarie, va puteti considera fericiti. Este vaza ideala!


Si isi gaseste foarte usor locul in orice parte a casei, fie ca o asezati pe masa, pe pervaz langa fereastra, pe masa din bucatarie sau langa picioarele fotoliului preferat din living.

Imediat ce imi procur si eu una, o voi aseza pe balcon, pe pervazul ferestrei de la sufragerie pentru a o putea cuprinde in raza mea vizuala si de afara si din casa la fel de usor :).



Un model de vaza care se foloseste de obiectele pe care le avem cu totii prin casa, dar care nu mi se pare chiar atat de usor de creat, este si cel de mai jos, de la Hojman&Angeles.


Un aranjament care mi-a placut foarte tare este obtinut prin asezarea intr-un bol transparent incolor a florilor,  asortate cu felii de lamaie. Imi place ca sunt aceeasi culoare si ca la prima vedere nu iti dai seama daca este un aranjament de flori sau un aperitiv :).




Vazele isi gasesc cu siguranta locul foarte usor in foarte multe locuri. Cu greu poti spune ca nu este loc pentru o vaza si pentru un buchet de flori plin de culori, parfum si delicatete. Kate Pashinove, designer rus, a creat masuta de cafea de mai jos, cu ..vaza incorporata. Probabil ca florile erau nelipsite din casa ei :).




Fie ca obisnuiti sa aveti mereu flori in casa voastra, fie ca este un obicei al sarbatorilor si al aniversarilor, florile aduc cu ele buna dispozitie si o frumusete irezistibila. Va doresc sa aveti parte de vaze dragalase, cu personalitate si mai ales de gesturi induiosatoare din partea celor dragi...multumesc iubitule pentru buchetelul de flori si pentru La Multi Ani-ul somnoros de azi dimineata! :)





2 comentarii:

doina spunea...

esti tare inspirata, desi nu sunt o fana a acestei sarbatori, postarea ta m-a bucurat

Veronica spunea...

@Doina: Adica e fix ce mi-am dorit :) Te pup