joi, ianuarie 26

Suport de prosoape

Imi place sa va surprind, pe cat posibil, cu abordarea celor mai neasteptate subiecte. Cel de astazi se refera la suporturile pentru prosoape. Probabil va ganditi ca nu sunt prea multe de spus, ca ati vazut cele cateva modele posibile, ce poate fi atata de discutat la un cadru de metal sau de lemn? Ei bine, haideti sa vedem despre ce este vorba.

Pentru inceput, unde intalnim cel mai frecvent prosoapele? In baie. Unde ne sunt mereu necesare? La chiuveta.


Mi se pare ingenios si mai ales foarte practic. Va spun un secret: mi se intampla sa folosesc baia, fiind musafira in casa altora si, de fiecare data, am indoieli legate de ce prosop sa folosesc pentru a ma sterge pe maini si mai ales mari emotii sa nu cumva sa nu il aleg pe cel corect! :) Macar in felul asta nu exista nici cea mai mica indoiala :) Imi place la nebunie si faptul ca baia este una in alb si negru, cu linii drepte, dar care se completeaza perfect cu o pata de culoare si o idee..traznita :)

Modelul este ModernDanish si poate fi achitionat la pretul de 119$. 

Alternativa la modelul de mai sus, care ofera un efect foarte asemanator, este atasarea unui inel la chiuveta, prin care se trece prosopul, ca in imaginea alaturata.





Mi se pare la fel de elegant, dar, recunosc, conteaza mult si ce model de chiuveta alegem pentru a spori efectul.

Prin urmare, ducem subiectul mai departe, si va arat aceeasi idee de chiuveta si suport de prosop incorporata, dar cu un model de chiuveta foarte originala, din nou cu o pata de culoare.



Daca spatiul va permite o astfel de asezare, puteti sa folositi cada ca suport si sa o umpleti de prosoape. Daca nu pentru fiecare zi, macar pentru atunci cand aveti musafiri sau dati o petrecere eleganta. Astfel, fiecare invitat care foloseste baia va putea lua unul dintre prosoape pe care sa il foloseasca numai el si apoi sa il lase intr-un cos de rufe aflat la indemana. Igiena maxima! :)




La fel de bine, putem imprumuta banala asezare a sticlelor de vin la orizonatala in suporturile pe care le intalnim pe toate drumurile si sa o folosim pentru asezarea prosoapelor.



Cred ca a venit timpul sa implicam si peretii in oferirea de spatiu pentru asezarea prosoapelor in baie. Suportul in sine este unul absolut obisnuit. Ceea ce il scoate din anonimat este modul in care sunt asezate prosoapele. In imaginea alaturata, complicam putin modelul si intoarcem suportul pe verticala. Ocupa si mai putin loc si poate replica restul modelelor din baie daca mergem pe elemente alungite.




Da, stiu ca multe dintre variantele de mai sus presupun spatiu, iar baile din apartamentele obisnuite nu sunt tocmai cele mai spatioase incaperi. Exista insa solutii multiple si pentru acestea. Poate nu ne permitem sa ocupam jumatate din baie, de cele mai multe ori in defavoarea masinii de spalat, cu un dulapior de altfel foarte frumos.


Dar, putem apela la alte solutii ingenioase si foarte dragute. Spre exemplu, putem crea o mica nisa in perete pe care sa o folosim pe post de raft pentru prosoape. O putem aseza la fel de bine la indemana, in apropierea cazii sau chiuvetei sau pe orice alt perete al baii care ne permite aceasta modificare. Oricum ar fi, arata foarte bine.





















O alta varianta sunt suporturile atasate usii de la baie. Arata foarte bine, mai ales daca acoperim intreaga suprafata a usii si avem grija sa folosim prosoape in set, frumos aranjate. Recunosc, in secunda in care nu mai sunt simetric asezate si incepem sa le aruncam care pe te miri unde, efectul este distrus in totalitate. Magia sta in simetrie si asortarea de culori.







Va mai propun o varianta foarte originala si pentru care folosim doar accesorii proprii bailor.







Un cleste de rufe gigant care sustine prosopul. Daca va plac culorile puteti sa va faceti de cap atat cu prosopul cat si cu clestele si sa inveseliti intreaga baie.



Ma abat foarte putin de la subiectul bailor, dar asta pentru ca nu folosim prosoapele exclusiv in aceasta camera, ci si in bucatarie. Prin urmare, trebuie sa gasim si aici un model de depozitare.

Daca puteti renunta la un sertar in favoarea unui suport absolut banal, efectul este de impact. Dar, din nou, vorbim despre spatiu.














Daca nu putem renunta la un sertar, atunci putem folosi, din nou, solutia suportului atasat la una dintre usile dulapului din bucatarie. Fiind la vedere, avem grija ca prosopul sa fie unul frumos, asortat cu restul mobilei si culorilorile din incapere.


Ultimele variante pe care vi le mai propun pentru bucatarie tin strict de suport si de cat de amuzant poate fi acesta. Ma refer acum la suporturile mobile, pe care le puteti pune in fiecare zi altundeva, cu conditia sa aveti unde! :)


Este tare frumusel si accesibil. Il gastiti la Decorix cu doar 65 ron.
In concluzie, va doresc ca si cele mai mici si banale accesorii din casa sa fie unele care sa va inveseleasca ziua! Prin urmare, personalizati-va cat mai mult casuta! :)



2 comentarii:

Noni spunea...

Foarte tari ideile! Si comentariile ... pe masura! Recunosc, am dat o tura prin baie sa vad pe ude as putea sa pun prosoapele de maine. Nu am gasit inca locul potrivit...dar le-am facut sul, si efectul nu este deloc mic:-)

Veronica spunea...

@Noni: Ce imi pot dori mai mult: sa aplici ideea si sa iti placa si rezultatul! :)