marți, aprilie 17

Baldachine

Azi urmeaza sa vorbim despre un accesoriu extrem de romantic, de care va doresc din toata inima sa va bucurati! Va voi arata cateva modele - stiu, si eu m-am gandit ca exista o singura varianta, dar ce sa vezi, sunt mai multe! :) - pentru ca voi sa va puteti apoi alege modelul favorit.

Oricat de simpla ar fi mobila dormitorului, daca reusiti sa instalati baldachinul in jurul patului, intreaga atmosfera se va schimba la 180 de grade. Si, pana la urma, despre asta este vorba despre atmosfera, despre senzatia pe care ti-o transmite camera in care intrii, cu atat mai mult cu cat aici ne facem somnul de frumusete :).

Nu vorbim numai despre modelul baldachinului, dar si despre materialul pe care il folosim. Putem alege un voal usor transparent, care sa permita trecerea luminii...


... sau o panza mai densa, ca in imaginea de mai jos, ca sa nu mai folosim masca aceea pentru somn pe care am vazut-o in filme :).


O varianta foarte draguta se poate obtine si in absenta totala a materialului textil, doar prin cadrul metalic pe care in mod normal am pune voalul sau panza despre care vorbeam mai sus. Se potriveste foarte bine pentru situatiile in care dati dovada de putina claustrofobie si toata panza aia de jur imprejur nu va induce nici pe departe o stare de relaxare. Pentru situatiile acestea va propun urmatoarele doua modele.



Pentru ca tot vorbeam despre claustrofobie, daca din toata povestea asta cu baldachinul cel mai mult va place fix panza aceea si nu cadrul, avem la dispozitie urmatoarea varianta. Ideea de baza este aceeasi, doar ca nu va inconjurati de jur imprejur cu baldachinul, ci il puneti intr-un singur capat.



Un alt model care mi se pare extrem de romantic este urmatorul. Imi plac culorile si modul de prindere.



Complet la polul opus vine modelul urmator, pe care il avem de la Freshome, unde trebuie sa va chinuiti un pic pana gasiti intrarea in pat! Nu vi-l recomand daca sunteti adormiti, s-ar putea sa darmati tot aranjamentul! E adevarat, atunci cand in fata se intinde direct piscina si un pic mai departe oceanul...cam este nevoie de ceva voal sa va apere de adierea vantului.


Un alt model care mi se pare foarte interesant, combina putin variantele de mai sus, in sensul in care la capul patului aveti cea mai mare parte de material care compune baldachinul, iar la picioare veti avea doar o bucatica mica de material, care va permite sa admirati panorama...



Doar pentru ca am discutat aici despre baldachine in cadrul unui dormitor, nu inseamna ca acesta este singurul spatiu unde acestea isi gasesc locul. Va recomand cateva idei foarte interesante si pentru instalarea acestora in jurul cazii de baie, si va arat doar una dintre idei mai jos. Restul le puteti vedea in postarea Bai de vis  :).


La fel de dragut este daca instalam baldachinul pe o canapea, nu doar pentru un pat. Exemplul il gasiti mai jos :)


Asadar, modele sunt destule, depinde doar de voi sa va decideti care v-ar bucura privirea cel mai mult, daca preferati un model pe alb/crem sau ceva mult mai colorat care sa inveseleasca camera, daca preferati un voal diafan care doar sa dea impresia de intimitate sau o panza mai serioasa care sa poata sa lase lumina zilei complet pe dinafara.

Va doresc spor la decorat! :)

Cu drag, 
Home Design Boutique




Niciun comentariu: