joi, aprilie 26

Mancam afara

Pentru ca se apropie vremea frumoasa de vara, m-am gandit sa va arat cateva idei de a aranja masa in aer liber cat mai cochete si mai interesante, astfel incat sa ne bucuram din plin de aceasta perioada si de aerul curat de afara. 

Fie ca este vorba de o masa frumos aranjata in curtea casei sau pe balconul apartamentului, servirea mesei in aer liber alaturi de cei dragi nu poate fi decat o experienta placuta si relaxanta. Si sa nu incepeti cu tantarii sau albinele sau cine stie ce alte insecte care ne pot strica planurile ca nici nu vreau sa aud! :) 

Va las pe voi sa alegeti momentul zilei cand vreti sa va bucurati de acest mic eveniment, pentru mine nu poate fi altul decat dimineata la micul dejun. Sa vina cerealele! :)



Sa incepem cu servetele ce nu pot lipsi de la nici o masa. Sigur, putem oricand apela la cele de hartie, dar n-ar mai fi acelasi lucru. Imi place la nebunie cum sunt asezate in imaginile de mai jos si cum se asorteaza cu farfuriile, in prima imagine, si cu scaunele in cea de-a doua. 

Varianta 1.



Varianta 2.


O asezare a mesei absolut obisnuita, cu un accesoriu deosebit si totul devine elegant si romantic! Cu siguranta avem un sirag de margele pe care nu il mai purtam si pe care il putem folosi in acest context pentru un plus de farmec.


Abia astept sa pun in practica ideea asta, doar ca nu am inca un copacel! In cautarea unuia am dat insa peste alta idee, mult mai la indemana, de la Decorix: copacelul din plastic pe care il decoram cu legume :). E adorabil!



Cred foarte tare in puterea accesoriilor de a transforma cu totul atmosfera si de a duce orice decor de la banal la interesant intr-o clipa. Poate nu aveti talent la gatit sau nu aveti cea mai interesanta vesela la indemana, dar cu cateva lumanari suspendate veti crea un spatiu foarte romantic.


Daca in loc de un pranz in doi avem de organizat o petrecere in curtea casei care are toate sansele sa tina pana noaptea tarziu, o ghirlanda de beculete s-ar putea sa fie mult mai potrivita.


Cea mai simpla metoda de a accesoriza o masa servita in aer liber mi se pare folosirea unui material transparent pe post de baldachin. Va las pe voi sa alegeti copacelul inflorit care sa functioneze pe baza de cadru. Ce mireasma, ce lumina :).


Nu se poate aseza o masa fara sa avem si cateva flori proaspete care sa inveseleasca locul. Daca luam masa chiar in propria curte, atunci un ghiveci poate fi imprumutat cu usurinta de la locul lui obisnuit si asezat pe masa.



Daca nu, macar o vaza. Iar daca vazele nu sunt foarte dragute, ce spuneti sa le imbracam in material de jeans pentru a pune in valoare florile proaspete?


In mod clar, sunt situatii in care peisajul este atat de placut incat este prea putin important cum este asezata masa, mai ales ca nimeni nu se va uita la ea. Atunci vom pune accent mai degraba pe felurile pregatite, gusturi si arome, pentru ca privirea va pleca spre alte meleaguri.


Si daca tot a venit vorba despre retetele alese pentru masa in aer liber, va propun o asezare interesanta a felulrilor de mancare. Niste panecakes delicioase asezate unele peste altele formand un turnulet inalt, cu cate un biletel pe care putem scrie "Pofta buna!" sau numele invitatului care va ocupa locul respectiv.



Daca spatiul si mobilierul ne permite, putem aseza felurile de mancare pe o masuta alaturata de unde fiecare se poate servi cu ce doreste.


In incheiere, va urez Pofta Buna, dragii mei, si sa va bucurati din plin de vara! :)

Cu drag,
Home Design Boutique




2 comentarii:

doina spunea...

ai ales o tema foarte potrivita cu vremea frumoasa din zilele acestea si mi-ai facut o pofta nebuna sa mananc afara..nu stiu insa daca-mi reusesc decorurile prezentate de tine:)

Veronica spunea...

Unul dintre ele e musai sa iti iasa :) Mie imi place cel cu baldachin, e si cel mai simplu, te pup!